1. 2024.04.29. hétfő, Péter
  2. |
  3. 23 °C
  4. |

Utánpótlás férfi válogatott mérkőzést rendeztek Lakiteleken

Az U18-as kézilabda válogatottunk felkészülés mérkőzéseket játszott Portugália ellen a Hungarikum Ligetben található Kárpátia Rendezvényházban. Az összecsapások követően Gulyás István szövetségi kapitánnyal készítettünk egy rövid interjút.

 

Nagy érdeklődés övezte a mérkőzéseket, kezdés előtt fél órával már egyetlen egy ülőhely se volt szabad. Számos lakiteleki, tiszakécskei és szentkirályi szurkoló és érdeklődő nézte élőben a sportrendezvényt.

A pénteken lejátszott mérkőzésen Portugália 32-26-ra győzte le a magyar fiatalokat.

Gulyás István: Az első mérkőzésen gyengébb teljesítményt nyújtottunk. Igaz, nem is láttuk még őket, nem ismerhettük, hogy kikkel állhatunk szemben. Sok technikai hibát vétettünk, ezt a Portugálok kihasználták. Gyengébb kapusteljesítmény jellemezte az első mérkőzést. Így értelemszerűen vereséget szenvedtünk.

Számszerűsítve 15 eladott labdája volt a válogatottunknak, míg Portugáliának csupán 4, az egész mérkőzés alatt. Mindezek ellenére a srácaink végig harcolva, kiváló lövésekkel, egyéni megoldásokkal szórakoztatták a közönséget.

A szombaton lejátszott mérkőzésen Magyarország 39-24-el vágott vissza a portugáloknak.

GI: A második mérkőzésen azt gondolom, jóval összeszedettebb csapatot láthatott a helyi közönség. Mind védekezésben, mind támadásban felnőttek a gyerekek a feladathoz, így magabiztos győzelmet arattunk. Azt gondolom, hogy a második mérkőzése áll közelebb a valósághoz. Az tudni kell erről a csapatról, hogy egy kicsit átalakulóbban van. A gyerekek a felkészítése a cél, a felnőtt rendszerbe. Ezen időszak alatt harmadik találkozásunk volt, 25-26 gyereket próbálunk ki Magyarországról, akik tehetségesek ebben a korosztályban. Ezekből a srácokból fogjuk majd kiválasztani az augusztusi Európa Bajnokságra azt a 16-ot vagy 17-et, akivel versenyezni fogunk.

A magyar U18-as válogatott a nyári Európa Bajnokságra készül, amelynek ez volt az egyik állomása. A montenegrói EB-t augusztus 7-18 között rendezik. A magyarok a D csoportban Svédország, Svájc és Izrael ellen próbálják meg kiharcolni a továbbjutást. Az EB-n a cél, a Magyar Kézilabda Szövetség álláspontja szerint, a legjobb négy közé kerülni.

A szövetségi kapitánytól megkérdeztük, hogy mit üzenne a Lakitelek és környéki gyerekeknek, akik válogatott játékosok szeretnének lenni? Hogyan érhetik el a céljaikat?

GI: Éljék meg az álmaikat és tegyenek meg mindent és akkor nagyon könnyen és viszonylag zökkenőmentesen lehet eljutni a korosztályos válogatottakhoz. Úgy gondolom, hogy Kecskemét közelsége jó lehetőség a fiataloknak. Kitartást és tessék megélni az álmaikat, mondta.