1. 2024.04.29. hétfő, Péter
  2. |
  3. 23 °C
  4. |

Bekéné Kotvics Edit lakiteleki óvodapedagógus pedagógiai érdeklődéséből és szakmai munkája tevékenységfókuszából fakadóan érzett motiváltságot logikai-matematikai tehetséggondozó konferencia megszervezésére, megvalósítására. Törekszik kollégáit megnyerni a logikai-matematikai tehetséggondozás ügyének, a 16 éves logikai-matematikai tehetséggondozó gyakorlata megosztására szűkebb és tágabb szakmai környezetével.

 

Szeretettel fogadták a környező települések óvodapedagógusait és tanítóit, hogy együtt mélyüljenek el ebben a tudományban. Pedagógusok érkeztek Lakitelekről, Kocsérról, Tiszakécskéről, Nyárlőrincről, Helvéciáról, Tiszaugról és Tiszaalpárról. Aszódiné Magyar Beáta intézményvezető köszöntője után először egy műhelymunkát tekinthettek meg a résztvevők az OKOSKA logikai-matematikai tehetségműhely tagjaival. A bemutató műhelymunka után „Fókuszban a matematikai tehetséggondozás!”- címmel prezentált Bekéné Kotvics Edit tehetségműhelyvezető mesterpedagógus.

Csordásné Anda Éva országosan elismert taneszközfejlesztő pedagógus bemutatta saját fejlesztésű korongos abakuszát (egyszerű számlálóeszköz) a MATANDÁT, amely matematikában a látható megoldást nyújtja a gyermekek számára. Nagy hatást gyakorolt Éva pedagógiai elhivatottsága, a matematikai nevelés iránti elkötelezettsége a hallgatókra.

A konferencia utolsó előadója Hanó Zsóka tanítónő volt, aki ez irányban képezte magát és matematika tanóráin szakértelemmel alkalmazza a MATANDÁT. Büszkeség az óvodának és alkalmazotti közösségének, hogy ilyen színvonalas pedagógiai eseményt valósított meg Lakiteleken.