1. 2024.04.29. hétfő, Péter
  2. |
  3. 24 °C
  4. |

Nem vallott szégyent a Tiszakécske a MOL Magyar Kupában

A nyolc közé jutásért az NB II-ben szereplő Tiszakécskei LC is érdekelt volt a MOL Magyar Kupa ötödik fordulójában. Ellenfelük az első osztályban szereplő Kisvárda Master Good volt.

 

Egyik csapat sem úgy szerepelt eddig a bajnokságban, ahogyan azt a szurkolók és a vezetők is elvárták volna. Az NB I-ben szereplő Kisvárda, a tizenkét csapatos bajnokságban mindössze egy ponttal előzi meg az utolsó helyezett Mezőkövesdet. A Tisza-partiak sem állnak jobban, ők viszont a másodosztályban vannak az utolsó előtti pozícióban. Mind a két gárda a legutóbbi bajnoki mérkőzésen vereséget szenvedett. A Kisvárda hazai pályán kapott ki a Pakstól, míg a Tiszakécske idegenben a Szombathelytől. Éppen ezért mind a két csapat szerette volna megmutatni azt, hogy nem kell őket leírni. A Magyar Kupába a hazaiak eddig a Bicskét 3–0-ra az Ajkát 1–0-ra győzték le. A Kisvárda a Pilisnek ötöt, az Unione FC-nek pedig hat gól rúgott, miközben egyet sem kapott.

A magasabb osztályban lévő Kisvárda, függetlenül attól, hogy idegenben játszott, helyzeti előnyben volt. A hazaiak pedig szerették volna feledtetni a bajnokságban eddig mutatott teljesítményüket. Mind a két vezetőedző olyan játékosoknak is lehetőséget adott, akik eddig kevesebb alkalommal léptek pályára.

Az első félórában nem történt különleges esemény a pályán. Aztán négy perc alatt három is. Először Spasic lövését lábbal hárította Prokop. A 32. percben Lehoczky kapás lövése alig ment el a jobb alsó sarok mellett. Egy perccel később Nikolov bombáját a jobb alsó sarokból tornázta ki a tiszakécskei hálóőr. Az első játékrész hosszabbításában jobb oldali beadás után Ilievski fejelt, Prokop bravúrral hárított.

A második félidőben felgyorsultak az események. Két perc alatt két gólt rúgott a Kisvárda. Az 56. percben Makowski a jobb oldalról, éles szögből lőtt, a labda a bal kapufáról pattan a hálóba 0-1. Két perccel később ismét a hórihorgas csatár szerzett gólt, amikor egy jobb oldali keresztlabdát kapásból vágott a kapuba 0-2. Válaszként Gyurján lövését a léc alól ütötte ki Kovács. A 66. percben tovább növelte előnyét a Kisvárda. Ilievski a bal oldalon vitte fel a labdát, majd két csel után kilőtte a bal alsó sarkot 0-3. A 78. percben Wellington közeli lövését lábbal hárította Prokop. A mérkőzés hajrájában Bencze próbálkozott, de léc alá tartó lövését szögletre ütötte Kovács.

Az első félidőben még partiban volt a Tiszakécske a Kisvárdával, de a másodikban jól kihasználta a helyzeteit a vendégcsapat. A két perc alatti két gól megpecsélte a hazai csapat sorsát. A harmadi gól után pedig már csak az eredmény tartására törekedett az első osztályú gárda, és tovább jutott a MOL Magyar Kupában. Ettől függetlenül nem vallott szégyent a Tisza-parti kisváros csapata.

- Az első félidőben azt játszottuk, amire készültünk, nagyon szervezetten védekeztünk, a Kisvárda nem nagyon tudott helyzetet kialakítani. Akkor bíztam abban, hogy talán meglepetést is tudunk okozni. A második játékrészben elkövettünk olyan helyezkedési hibákat, amit az ellenfél tíz perc alatt háromszor kihasznált. Jobb eredményt is elérhettünk volna, de kilencven percig kellett volna úgy játszani, mint az első félidőben. Azt nem mondanám, hogy rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de egy-egy lepattanó labdából tudtunk veszélyeztetni. A Kisvárdának jóval több helyzete volt, mint nekünk, értékelte csapata teljesítményét Kis Károly.

-Nagyon jól szervezett és jól védekező csapatot ismertünk meg a Tiszakécskében, mert nehéz volt feltörni a védekezésüket. Örülök annak, hogy a szünetben változtattam, mert meghozták a hatást, és gyors két góllal el tudtuk dönteni a mérkőzést. Ha ez nem sikerült volna, akkor nagyon nehéz lett volna győznünk a hazaiak ellen, nyilatkozta Feczkó Tamás.

Tiszakécskei LC-Kisvárda Master Good 0-3 (0-0)

Tiszakécske, 300 néző, vezette: Zimmermann Márió (Tőkés Róbert, Vrbovszki Pál.).

Tiszakécske: Prokop - Sági (Kocsis 69.), Fodor, Szőr (Valencsik 62.), Grünvald, Pongrácz (Czékus 85.), Bencze, Lehoczky, Vajda (Kryvotiuk a szünetben), Takács (Zamostny 62.), Gyurján. Vezetőedző: Kis Károly

Kisvárda: Kovács M. – Lippai, Rubus, Széles (Jovicic 69.), Navratil (Wellington a szünetben), Nikolov (Driton 62.), Ilievski, Bertucci (Ötvös 62.), Makowski (Bogdán 70.), Spasic, Raul M. Vezetőedző: Feczkó Tamás

Gólszerző: Makowski 56., 58., Ilievski 66. percben.

Vasárnap újabb mérkőzés vár a Tiszakécskei LC-re. Ezúttal bajnoki találkozón fogadják az ETO FC Győr csapatát. A találkozó 17 órakor kezdődik a városi sportcentrumban.