1. 2024.04.29. hétfő, Péter
  2. |
  3. 23 °C
  4. |

A Tiszakécske II ott folytatta, ahol ősszel abbahagyta

Február 24-én folytatódott a vármegyei első osztályú labdarúgó bajnokság. A Kunbajai SE a Tiszakécskei LC II gárdáját fogadta. A hazaiak az élről, míg a vendégek az ötödik helyről várták a tavaszi rajtot.

A Tiszakécske II ott folytatta, ahol ősszel abbahagyta

Február 24-én folytatódott a vármegyei első osztályú labdarúgó bajnokság. A Kunbajai SE a Tiszakécskei LC II gárdáját fogadta. A hazaiak az élről, míg a vendégek az ötödik helyről várták a tavaszi rajtot.

- A többi csapathoz hasonlóan mi is január 12-én kezdtük a felkészülést, heti három, négy edzéssel, nyilatkozta Bagi Gábor technikai vezető a találkozó előtt. – Ezúttal is az a legnagyobb erősítésünk, hogy együtt maradt a csapat. Ugyan az a keretünk, mint volt. Minden valószínűség szerint nem nagyon lesz lejátszó az NB II-es csapatból. A Lovas testvéreket már nem tartom lejátszónak, mert ők stabilan nálunk szerepelnek, Szabó László és Oláh Máté is nálunk maradt. Klemenc Márk az NB II-es csapattal végig csinálta az alapozást, de mivel felsőfokú tanulmányait nappali tagozaton végzi, ezért neki az nagyon fontos. Ő is nálunk fog játszani, mint ahogyan játszott is. Azzal csak nyertünk, hogy az NB II-es csapatnál alapozott. Az pedig, hogy Káli Tibi annyi gólt lőtt fél szezon alatt, mint majd nem az elmúlt évi bajnokságban, az annak köszönhető, hogy a fiatal játékosok nagy terhet vesznek le róla, mert rájuk is figyelnek az ellenfeleink. Így Tibi a lehetőségekkel élni tud. Ha pedig rá figyelnek jobban, akkor a fiatalok rúgják a gólokat.

Bagi Gábor hangsúlyozta, hogy az elvárás nem változott a csapattal szemben. Ha azt a játékot tudják produkálni, mint az utolsó hat fordulóban, hogy öt győzelem és egy döntetlen, mellette gólerős támadójáték, akkor elégedett lesz.

A Kunbaja ellen jó mérkőzést várt. Az első tavaszi találkozók mindig lutrik, mert egyik csapat sem tudja azt, hogy a másik, hogy áll. Reményét fejezte ki, hogy a mérkőzés után nyílt marad a vármegyei első osztályú bajnokság.

Úgy tűnik, hogy a Tiszakécske II ott folytatja, ahol az ősszel abbahagyta. Nem tartottak attól, hogy az első helyezett otthonában játszanak. Bátran szőtték a támadásaikat, és három ponttal tértek haza.

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy Kujundzicot már a 8. percben kiállította a játékvezető, így gyakorlatilag szinte az egész mérkőzést emberhátrányban játszotta a Kunbaja. Fél óra elteltével a gólkirályi címért, ebben a bajnokságban is harcoló Káli Tibor szerezte az első tiszakécskei gólt 0-1. Bő egy óra telt el a találkozóból, amikor Tóth Kristóf növelni tudta a Tisza-parti csapat előnyét 0–2. A Kunbaja mindent megtett annak érdekében, hogy legalább a döntetlent megszerezze, de csak szépíteni tudott Plavsic révén a 76. percben. Így a Tiszakécske II három ponttal tudta növelni pontjainak a számát.

Mivel a Soltvadkert idegenben legyőzte a Kecskeméti LC-t, így a tabella élére állt, a Kunbaja pedig visszacsúszott a második helyre, a Tiszakécske II pedig a harmadik helyre jött fel, két ponttal megelőzve a Jánoshalmát. Igaz, ők vasárnap játszanak az utolsó helyezett Bácsalmás ellen.

Kunbajai SE–Tiszakécskei LC II 1-2 (0-1)

Kunbaja, vezette: Dobó Attila (Mígh Tamás, Mucsi Zsolt)

Kunbaja: Horvacki - Hajrulovic (Jovetic 46.), Kujundzic, Kokljevci, Ikotic, Damjanovic, Susnjar (Todic 80.), Masalusic, Vukoicic, Sojic (Ivanisevic 63.), Plavsic. Technikai vezető: Varga Zoltán.

Tiszakécskei LC II.: Baráth - István, Oláh, Szabó D. (Szabó G. 89.), Klemenc, Káli (Pásztor 85.), Németh, Lehoczky, Lovas A., Tóth K. (Tóth M. 82.), Lovas Zs. (Oberna 65.). Vezetőedző: Hoffmann Attila.

Gól: Plavsic a 76., illetve Káli a 31., Tóth K. a 64. percben.

Kiállítva: Kujundzic a 8. percben.

Sárga lap: Masalusic 15., Kokljevci 78. illetve Lovas Zs. 36., István 75., Szabó D. 82., Lovas A. 87.