1. 2024.05.03. péntek, Tímea, Irma
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Pont osztozkodás a Tiszakécske-Honvéd meccsen

A 21. fordulóval folytatódott a Merkantil Bank Liga NB II-es labdarúgó bajnokság. A Tiszakécskei LC ezúttal a Budapest Honvéd gárdáját fogadta. Nyolc nap alatt ez volt harmadik hazai mérkőzése a Tisza-parti kisváros csapatának.

 

A fővárosi gárda a találkozó előtt, huszonhat pontot gyűjtve a nyolcadik helyet foglalta el a tabellán. A tavaszi szezonban eddig egy győzelmük volt a Kozármisleny, és egy döntetlenük a Nyíregyháza ellen. Ezzel szemben a Tiszakécskének két vereség a Nyíregyháza és a Siófok, valamint egy döntetlen a Kozármisleny ellen. Öröm az ürömben az, hogy a Kozármisleny ellen a fiúk már nagy akarással játszottak, ami reménykeltő a folytatásra. Az elmúlt héten újabb játékossal bővült a keret. Czékus Ádám Kisvárdától került kölcsönbe Tiszakécskére, és csatár poszton játszik. Kapott is játéklehetőséget a második félidőben.

A két csapat eddig három alkalommal találkozott egymással, bajnoki mérkőzéseken, melyből két fővárosi és egy tiszakécskei siker született.

Mindjárt az első percben nagy helyzetet hagyott ki a Tiszakécske. Cipf Dominik jól cselezett a bal oldalon, majd úgy húsz méterről lőtt, a labda alig kerülte el a bal alsó sarkot. Öt perccel később egy hazai támadás után Torvund lövését ütötte ki Tujvel. A 20. percben a Honvéd előtt is adódott nagy lehetőség Krajcsovics lövését csak kiütni tudta Kiss Ágoston a labda Kerezsi elé került, de az ő lövését is védte a tiszakécskei hálóőr. A 26. percben jobb oldali szöglet után Bobál tisztán fejelhetett a kapuba 0-1. Nem sokat, mindössze négy percet kellett várni az egyenlítésre, ami szintén szöglet után született. A belőtt labdát Fodor fejelte kapura, Tujvel még bele tudott érni, Szőr azonban ott volt, és a hálóba piszkálta 1-1.

A második játékrész első izgalmát az okozta, amikor az 51. percben Kállait durván fellökte Krajcsovics a tiszakécskei térfélen, amiért piros lapot kapott. A találkozó hátralévő idejében próbálkozott ugyan a hazai gárda, de nem volt átütő erő a támadásaikban. A Honvéd viszont tíz emberrel is veszélyesen támadott. Ebben az időszakban a játékvezető szórta a sárga lapokat, amiből kijutott Csertői Aurélnak is.

Lendületes, jó mérkőzést játszott egymással a két csapat. Az első félidőben kiegyenlített játék folyt a pályán, akadtak helyzetek mind két oldalon. A második játékrészben a kiállítás után próbálkozott a Tiszakécske, de nem sikerült dűlőre vinnie az eredményt. A Honvéd ebben a játékrészben is jól kontrázott. Az eredmény igazságos.

- Nyerni szerettünk volna, az egy pont nem kedvező számunkra, mert a riválisaink nyerik a meccseiket. Jól kezdtük a találkozót, de nagy lehetőségeket szalasztottunk el. Az első félidőben lendületes volt a játék, mind két csapat szerezhetett volna még gólt, és az iram is nagy volt. Sajnos tíz ember ellen sem tudtunk gólt rúgni. Akkor volt több helyzetünk, mikor teljes volt a Honvéd létszáma. Szervezetten védekezett a fővárosi csapat, azt csinálták, amit ilyenkor tenni kell, húzták az időt. Mi nem voltunk kreatívok, bár a játékosok nagyon akartak. Túl sokat akartunk a pálya hosszanti zónájában játszani. Felpasszolgattuk oda, ahova nagy létszámmal fel tudott vonulni az ellenfél. Nagyon keveset járattuk körbe a labdát, így nem tudtuk megmozgatni a védőket, így nagyon kevésszer kerültünk mögéjük. Az ilyen típusú védekezés, amit a Honvéd játszott tíz emberrel, nehézzé tette a játékunkat, de ez nem ment fel minket. Égetően nagy szükségünk lett volna még egy gólra, értékelte csapata teljesítményét Kis Károly.

- Az első félidőben mind két félnek voltak lehetőségei, jó játék alakult ki. A végjátékban kellett volna egy villanás ahhoz, hogy nyerjünk. A kiállítás után tíz emberrel még jobban játszottunk, az ellenfelünknek akkor nem volt lehetősége. Azt gondolom, hogy túlzott volt a kiállítás és sok ítélettel nem tudtunk azonosulni. Látványosan a kárunkra tévedett a játékvezető, nyilatkozta Csertői Aurél.

Tiszakécskei LC-Budapest Honvéd 1-1 (1-1)

Tiszakécske, 750 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Baghy Csaba, Tőkés Róbert.

Tiszakécske: Kiss Á. - Balázs B., Fodor, Szőr, Valencsik, Cipf (Takács T. 72.), Zamostny (Vajda a szünetben), Szekér, Bertus, Torvund (Czékus 65.), Kállai (Kocsis D. 65.). Vezetőedző: Kis Károly.

Honvéd: Tujvel - Kovács N., Kálnoki-Kis, Szabó A., Benczenleitner, Keresztes (Simon 81.), Holman (Bocskay 90.), Adorján, Kerezsi (Eördögh 66.), Bobál (Pekár 90.), Krajcsovics. Vezetőedző: Csertői Aurél

Gólszerző: Bobál (0-1) a 26., Szőr (1-1) a 30., percben. Kiállítva: Krajcsovics az 51. percben.