1. 2024.04.29. hétfő, Péter
  2. |
  3. 25 °C
  4. |

Jó iramú mérkőzésen igazságos döntetlen született

Hétközi fordulóval folytatódott a Merkantil Bank Liga NB II-es labdarúgó bajnokság. A 18. fordulóból, a rossz időjárás miatt, elmaradt mérkőzéseket pótolták. A Tiszakécskei LC a HR-RENT Kozármisleny gárdáját fogadta.

 

A Tiszakécske az elmúlt vasárnap hazai pályán 1-3 arányú vereséget szenvedett a Siófoktól, és ezzel lecsúszott a tabella utolsó előtti, a 17. helyre. Éppen ezért számukra létfontosságú lett volna a három pont megszerzése. A Kozármisleny a Szombathely otthonába látogatott és 1-1 arányú döntetlent játszott. A két csapat eddig öt alkalommal találkozott egymással, amelyen három tiszakécskei győzelem született, egy döntetlenül végződött, egy alkalommal pedig a Kozármisleny bizonyult jobbnak. Legutóbb az őszi fordulóban Kozármislenyben 2-1 arányban nyert a Tiszakécske.

A mérkőzés előtt jelentette be a klub Tiszakécske új igazolását, Vajda Roland Attilát, aki ép az ellenfél csapatától Kozármislenyből érkezett a Tisza-partjára, akire bal oldali futóként lehet számítani. A mérkőzés hajrájában lehetőséget is kapott Kis Károly vezetőedzőtől.

Az első negyedórában kiegyenlített játék folyt a pályán. Az első izgalom a 17. percben adódott, amikor Molnár Ádin lövése a kapu mellé szállt. A másik oldalon fél órát kellett várni egy jó lövésre, amit Zamostny eresztett meg, de ő sem találta el a kaput. A második játékrészben változott a játék képe. Sokkal gyorsabb lett a játék, mind a két fél megpróbálta maga javára fordítani a mérkőzést. A 49. percben érdekes jelenet játszódott le. Kiss Ágoston hatalmas kirúgása át szállt majd nem a kozármislenyi tizenhatosig. Lékai kijött a kapujából és Torvundot próbálta megakadályozni a gól szerzésben, de rosszul találta el a labdát. A kécskei csatár azonban tudott élni a lehetőséggel, így oda lett a helyzet. Az 55. percben adódott a mérkőzés első igazi helyzete. Valencsik mintegy harminc méterről hatalmas bombát eresztett meg. Lékainak tornáznia kellett, hogy ki tudja ütni a léc alól. 15 perccel később Cipf szabadrúgása alig ment a kapu mellé. A 80. percben vezetést szerezhetett volna a vendégcsapat. Kissen már átjutott a labda, de Szőr a gólvonalról menteni tudott. A találkozó utolsó percében Zamostny kapáslövése alig ment a kapu mellé. A 92. percben Horváth Péter lövését Kiss tenyerelte ki a mezőnybe.

Az első félidőben kiegyenlített játék folyt a pályán, igazi helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani. A második játékrészben támadólag lépett fel a Tiszakécske, míg a Kozármisleny a kontrákra épített. A mérkőzés hajrájában mind a két csapat szerezhetett volna gólt, de egyik félnek sem sikerült így igazságos döntetlent született. Ezen a mérkőzésen azonban a Tiszakécske megmutatta, hogy mire képes. A játékosok végig küzdöttek, akartak, nem ismertek elveszett labdát. Sajnos a góllal adósak maradtak. Ez az akarás és küzdeni tudás, viszont jó lehet a következő mérkőzésekre.

- Kettős érzéseim vannak, mert tudtuk, hogy olyan csapat ellen játszunk, aki fizikálisan erős, és akik eddig jól szerepeltek a bajnokságban. Égetően fontos lett volna számunkra a három pont. A játékosaim akarásával nem volt probléma, csúsztak, másztak a pályán. A döntetlen igazságosnak tartom, mert mind a két csapatnak voltak lehetőségei. A helyzetekből több kell, és azokat be is kell rúgni. A mérkőzés hajrájában az ellenfelünk is megnyerhette volna a meccset, nyilatkozta a találkozó után Kis Károly.

- Küzdelmes jó iramú mérkőzés volt. A félidőket nem kezdtük jól, mert az agresszivitását ránk tudta erőltetni a Tiszakécske. Az első játékrészben nem voltunk hatékonyak, a második már jobban tetszett. Egy nagyon jó Tiszakécske ellen az egy pont is megbecsülendő, értékelte csapata teljesítményét Aczél Zoltán.

Tiszakécskei LC-KR-RENT Kozármisleny 0-0

Tiszakécske, 200 néző, vezette: Jakab Árpád (Kovács Gábor, Dobos Dávid).

Tiszakécske: Kiss Á. - Balázs B., Fodor, Szőr, Cipf (Takács 89.), Bertus (Vajda 79.), Valencsik, Szekér, Zamostny, Torvund, Kállai. Vezetőedző: Kis Károly

Kozármisleny: Lékai - Schuszter, Gajág, Ikonomou, Turi, Nagy E., Tóth Z. (Horváth P. a szünetben), Horváth D., Molnár Á. (Nagy Máté 65.), Kirchner, Füredi (Daru 65.). Vezetőedző: Aczél Zoltán

Vasárnap újabb mérkőzés vár a Tiszakécskére. Ezúttal is haza pályán játszik, az ellenfél pedig a Budapest Honvéd csapata lesz. A találkozó 17 órakor kezdődik a városi sportcentrumban.