1. 2024.04.29. hétfő, Péter
  2. |
  3. 23 °C
  4. |

Az iskola és a gyerekek javára báloztak a nyárlőrinci szülők

Az elmúlt hétvégén rendezte meg a nyárlőrinci Buzás János Általános Iskola több évtizedes múltra visszatekintő hagyományos jótékonysági bálját. A mulatságnak ezúttal is az intézmény tornacsarnoka adott helyet.

 

Az, hogy ez a bál már ilyen régóta, minden évben megrendezésre kerül, nagyban köszönhető azoknak a lelkes szülőknek, akiknek gyermekeik ebbe az iskolába járnak vagy jártak, és szívügyüknek tekintik az intézmény, valamint az iskolás gyerekek sorsát. Most a farsang jegyében készülődtek a mulatságra.

A báli előkészületek Vargáné Csikós Angéla SzMK elnök vezetésével zajlottak, melyhez nagy segítséget nyújtott a szülői munkaközösség többi tagjai is.

Vacsora előtt Vargáné Csikós Angéla és Boros Kornél Sándor igazgató köszöntötte a vendégeket. Ezt követte az iskola növendékeiből álló Pöszméte Citerazenekar előadása, melyben szólót énekelt Szabó Soma 6. osztályos tanuló. Az est folytatásaként farsangi jelmezes felvonulás következett, ugyanis a bátrabb vendégek jelmezben érkeztek a mulatságra. Minden asztaltársaság három szavazatot adhatott le, melynek eredményeként a győztest is hirdettek. Ennek eredményeként a legjobb jelmezes Bernadett nővér és Zsolt atya lett.

Ezután a szülői munkaközösség fergeteges produkciója következett. A ’80-as évek nagy slágerét, a Z’Zi Labor Honky Tonk Woman című dalát adták elő, melyben vokált énekelt a Veresegyházi Asszonykórus helyett, most a nyárlőrinci asszonykórus. Műsorukat hatalmas tapssal jutalmazták a vendégek.

Az ízletes vacsora töltöttkáposzta volt, melynek alapanyagát a Nyárlőrinci Húsüzem ajánlotta fel. A több, mint 700 káposzta elkészítését Gyenes Sándorné Icuka és segítői vállalták el, ami valljuk be, nem kis munka volt. A vacsora után házi süteményeket szolgáltak fel, melyeket az iskolás gyermekek szülei sütöttek.

A büfé kínálatában mindenki talált magának innivalót, a talpalávalót pedig a Hangulat Zenekar szolgáltatta. Ezen az estén minden adott volt ahhoz, ami egy jó mulatsághoz szükségeltetik: finom vacsora, vidám műsorok, jó hangulat, baráti társaságok, így a jókedvű vendégek hajnalig ropták a táncot.

A bál bevételéből természetesen az intézményt és az iskolás gyerekeket támogatják.

A fotókat Szekeres Mihály készítette.