1. 2024.05.20. hétfő, Bernát, Felícia
  2. |
  3. 23 °C
  4. |

Hat pontos mérkőzést játszik a Tiszakécske a BVSC-vel

A válogatott mérkőzések miatti két hét szünet után folytatódik a Merkantil Bank Liga NB II-es labdarúgó bajnokság. A Tiszakécskei LC gárdája a BVSC-Zugló otthonába utazik. A találkozó mind két csapat szempontjából nagyon fontos. Vendég győzelem esetén ugyanis helyet cserélnek a tabellán.

A fővárosi csapat tizenöt mérkőzésből tizenöt pontot gyűjtött. Ezzel a teljesítményével a tizenötödik helyen áll a tabellán. A legutóbbi bajnoki mérkőzésen 2-0-ra kaptak ki a Nyíregyházától. A zuglóiak a másodosztályban eddig mindössze tizenegy alkalommal találtak be az ellenfeleik kapujába, ami a legkevesebb az összes másodosztályú csapat közül. A kapott gólok pedig ennek pont a duplája, vagyis huszonkettő. Minden bizonnyal ennek is köszönhető az, hogy a válogatott mérkőzések miatti szünetben az MTK Budapesttől leigazolták az egyszeres felnőtt válogatott, belső védő Poór Patrikot. A 30 éves védőtől azt várják, hogy nagy segítséget nyújt majd a védelem tengelyében.

A Tiszakécskei LC-nél az edzőváltás óta különösebb változás nem történt. A csapatot továbbra is Toldi Gábor irányítja, de azt nem lehet tudni, hogy meddig marad majd a vezetőedzői pozícióban. Minden valószínűség szerint az idei, még hátralévő három mérkőzésen ő irányítja még a Tisza-parti kisváros gárdáját. Arra, hogy milyen a helyzet jelenleg az öltözőben Máté Zsolt játékos válaszolt. – Amikor távozott Vas László vezetőedző, akkor éreztünk egy kis felszabadultságot. Ezt a Gyirmót elleni hazai bajnoki mérkőzésünkön szerettük volna tovább vinni, de sajnos nem úgy sikerült, ahogyan terveztük, mert 1-0 arányban kikaptunk. Ettől függetlenül úgy érzem, hogy az öltözőben most, az eredményekhez képest, nagyon jó a hangulat. Mindennap csapatszinten beszélünk és próbálunk a problémákra megoldást találni. Vasárnap a BVSC-Zugló csapatához utazunk. A válogatott miatti két hét szünetben keményen dolgoztunk, nem volt igazán sok pihenő. Szerintem ezek a napok kellettek a csapatnak ahhoz, hogy egy kicsit magunkra találjunk. Véleményem szerint jó úton haladunk, és nagyon várjuk a hétvégi találkozót. Természetesen nagyon nehéz mérkőzésre számítunk, de úgy utazunk Budapestre, hogy mind a három pontot szeretnénk megszerezni. A BVSC csak egy ponttal van előttünk, így nekünk a döntetlen nem elég. Amennyiben győzünk, akkor meg tudjuk őket előzni a tabellán. Éppen ezért ez minden tekintetben hat pontos mérkőzés lesz.

A BVSC-Zugló-Tiszakécskei LC bajnoki mérkőzés vasárnap 13 órakor kezdődik a BVSC-Zugló stadionban.