1. 2024.02.28. szerda, Elemér
  2. |
  3. 15 °C
  4. |

Két büntetővel jobb volt a Vasas a Tiszakécskénél

A 13. fordulóval folytatódott a Merkantil Bank Liga NB II-es labdarúgó bajnokság, melyben a Tiszakécskei LC a Vasas FC-t fogadta. A nagy hagyományokkal rendelkező fővárosi gárda célja az, hogy a bajnokság végén ismét ott lehessen a magasabb osztályba jutók között.

 

A hazaiaknak nincsenek ilyen vágyai, ők szeretnének stabilan a középmezőnyben végezni. Az elmúlt időszakban jól szerepelt a csapat, mert a legutóbbi négy mérkőzésből egyet sem veszített el, három döntetlen és egy győzelem született. A keret tagjai közül Bencze Márk, Kiss Balázs és Torvund Alexander a Vasas akadémiai csapataikban, Cipf Dominik, Viczián Ádám, valamint Zamostny Balázs pedig felnőtt gárdában lépett pályára.

Ami az egymás elleni mérleget illeti, jóval több angyalföldi siker született, mint tiszakécskei. A két első osztályú meccsből mind a kettőt megnyerték, míg a másodosztályban hat találkozóból négy alkalommal hagyták el győztesként a pályát, egyszer döntetlen lett, és mindössze csak egy tiszakécskei siker született. Itt volt tehát az alkalom, hogy a Tisza-parti kisváros csapata javítson a statisztikáján.

A vendégek kezdték jobban a játékot, mert már mindjárt az első perctől támadólag léptek fel. Úgy tűnt, hogy hamar dűlőre akarják vinni a mérkőzés sorsát. Ez azonban nem jött be, mert a hazaiak vették át a játék irányítását. A 26. percben nem mindennapi gólt láthattak a nézők. Bertus Lajos a jobb oldalon, a félpálya közepéről célozta meg a kaput, a labda pedig a bal felső sarokban kötött ki 1-0. Tíz perccel később Erdei Carlo 30 méteres, bal alsó sarokba tartó szabadrúgását bravúrral ütötte ki Uram János. A szünetre egy gólos kécskei vezetéssel vonultak az öltözőbe a csapatok. A második félidő is úgy kezdődött, mint az első. A Vasas nyomott és próbálta megfordítani az eredményt. Ez azonban nem járt sikerrel, mart a Tiszakécske jól védekezett. A találkozó hajrájában azonban két nagy hibát elkövettek a hazaiak. A 79. percben Balázs Benjamin ráesett Tóth Milánra a büntető területen belül, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt. A sértett állt a labda mögé, és a jobbra mozduló Kiss Ágoston mellett a bal sarokba lőtt. 1-1. Három perccel később Kiss Ágoston elhúzta Holender Filip lábát, amiért ismét tizenegyes járt. A büntetőt Zimonyi értékesítette 1-2. A mérkőzésből hátralévő időben a Tiszakécske mindent megpróbált annak érdekében, hogy legalább az egy pontot megszerezze, de ez nem sikerült. Ráadásul Szekér Ádám, a 90. percben megkapta a második sárga lapját, majd utána pedig a pirosat.

Az első negyedórában többet volt a Vasasnál a labda, de azután átvette az irányítást a Tiszakécske, és egy bombagóllal megszerezte a vezetést. A második félidőben nagyon nyomott a Vasas, de tartotta magát a hazai csapat. A találkozó hajrájában azonban elkövettek két nagy hibát, ami három pontjukba került.

- Mélységesen csalódott vagyok. Nem is az eredmény, hanem a második félidőben mutatott játék miatt. Most már nem először lépünk bele ebbe a folyóba. Mélyen a dolgok mögé kell, hogy nézzek. A félidőben megbeszéltük, hogy úgy kell futballoznunk, mint az elsőben. Bátran kell a területeket megjátszani, mert nyíltak lehetőségek az ellenfelünk mögött. Ehhez képest passzívvá váltunk és pont azokból a dolgokból kaptunk könnyen elkerülhető gólokat, amit átbeszéltünk. Azt látom, hogy kiesik az a fajta játékosság, ami szükséges ahhoz, hogy mérkőzéseket tudjunk megnyerni. Nem védekezni küldöm fel a pályára a csapatomat, hanem futballozni. Ezt a mérkőzést könnyedén megnyerhettük volna, nyilatkozta Vas László.

- Nagyon örülök annak, hogy nyertünk, mindent megtettünk ennek érdekében. Addig míg az ellenfél nem szerzett egy kontrából gólt, miénk volt a mérkőzés. A kapott gólnál megzavarodtunk, amit nem jól kezeltünk, egészen a szünetig. Sikerült átszervezni a csapatot, és megérdemelten nyertük meg a mérkőzést, vélekedett Desits Szilárd.

Tiszakécskei LC-Vasas FC 1-2 (1-0)

Tiszakécske, 500 néző, vezette: Takács Tamás (Márkus Tamás, Horváth Róbert).

Tiszakécske: Kiss Á. Gvishiani (Balázs B. 66.), Fodor, Szőr, Viczián, Szekér, Kocsis D., Bencze M. (Grünvald 55.) Erdei (Kryvosiuk 85.), Bertus (Zamostny 85.), Torvund (Cipf 66.). Vezetőedző: Vas László

Vasas: Uram - Pávkovics, Litauszki (Szivacski 46.), Baráth B., Deutsch, Girsik (Bakti 46.), Hidi, Urblík, Radó (Holander 69.), Novotny (Zimonyi 75.), Tóth M. (Otigba 87.). Vezetőedző: Desits Szilárd

Gólszerző: Bertus a 25., Tóth M. a 79., Zimonyi a 82. percben. Kiállítva: Szekér a 90. percben.