1. 2024.04.29. hétfő, Péter
  2. |
  3. 22 °C
  4. |

Egy ponttal tért haza Kazincbarcikáról a Tiszakécske

A Merkantil Bank Liga NB II-es labdarúgó bajnokság 12. fordulójában a Kolorcity Kazincbarcika SC vendége volt a Tiszakécskei LC. A válogatott mérkőzések miatt két hét szünet jót tett a csapatoknak, mert fel tudtak készülni a találkozóra.

A hazaiak szándéka egyértelműen az volt, hogy győztesként hagyják el a pályát. A vendégek sem akartak pont nélkül távozni, így sokat tettek annak érdekében, hogy ne üsse kézzel menjenek haza. A két csapat eddig tizennégy alkalommal találkozott egymással, amiből hat tiszakécskei győzelem, négy döntetlen és három kazincbarcikai siker született. A találkozó előtt nagyon szoros volt a középmezőny, mert a hatodik helyezett Csákvár és a 14. helyezett Tiszakécske között mindössze négy pont volt a különbség. Éppen ezért mind két csapat számára fontos volt a találkozó. Arról már nem is beszélve, hogy vendég győzelem esetén a tiszakécskeiek megelőzték volna a tabellán a Kazincbarcikát. A hazaiak kezdő csapatában egy korábbi tiszakécskei játékos Ternován Patrik is helyet kapott.

Villámrajtot vett mind a két csapat. Már az első percben a kezdés után megszerezte a vezetést a Tiszakécske. Egy előrevágott labdát Torvund vett át, aki először Bánhegyit találta telibe, de visszapattant hozzá és másodszorra már nem hibázott 0-1. Két perccel később jött a kazincbarcikai egyenlítés. Ádám Ferenc szögletét Papp fejelte közelről a kapuba 1-1. A 7. percben egy újabb szöglet után Kiss Ágoston csak másodszorra tudta megszerezni a labdát. Válaszként Erdei Carlo lövése mozgatta meg Bánhegyi kapust. Az utána következő bő húsz percben változatos játék folyt a pályán. Mind a két fél előtt adódtak lehetőségek, de azok kimaradtak. A 36. percben azonban ismét vezetést szerzett a Tiszakécske. Bertus remek labdával indította Kocsis Dominiket, aki egy csel után tizenkét méterről kilőtte a jobb alsó sarkot 1-2.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. A Tiszakécske birtokolta többet a labdát, és a gólt is megszerezhette volna, de Erdei beadását kivágták a védők. Az 58. percben viszont egy kazincbarcikai helyzet maradt kihasználatlanul. Ádám kapott labdát a büntető területen belül, ballal lőtt is, de Kiss hárítani tudott. Tíz perccel később Csatárit szerelte az utolsó pillanatban Grünvald. A 73. percben viszont Papp vágta ki a labdát a nagy helyzetben lévő Ghisviani elől. A 76. percben ismét egyenlített a Kazincbarcika. Egy kapu elé belőtt labdát az egy perce beállt Székely pofozott közelről a hálóba 2-2. A találkozó hátralévő perceiben mind a két fél a maga javára fordíthatta volna az eredményt, de egyiküknek sem sikerült, így maradt a mérkőzés állása.

Változatos mérkőzést vívott egymással a két csapat. A vendégek két alkalommal is vezetést szereztek, de a hazaiaknak mind a kétszer sikerült egalizálniuk az eredményt. - Végig a mi irányításunk és elképzelésünk szerint folyt a mérkőzés. Sokan azt mondják, hogy idegenben jó a döntetlen, de én elégedetlen vagyok. Jobban örültem volna a három pontnak, mert mind a két alkalommal mi szereztük meg a vezetést, és elkerülhető hibákból kaptuk a gólokat, mondta Vas László vezetőedző a mérkőzés után.

Kolorcity Kazincbarcika SC-Tiszakécskei LC 2-2 (1-2)

Kazincbarcika, 400 néző, vezette: Hanyecz Bence (Szilágyi Norbert, Vrboszki Pál).

Kazincbarcika: Bánhegyi - Ternován, Szekszárdi, Heil, Papp, Kotula (Süttő 46.), Csatári, Kártik, Ádám F. (Székely 75.), Kurdics (Pekár 67.), Pinte. Vezetőedző: Csábi József

Tiszakécske: Kiss Á. - Grünvald, Fodor, Szőr, Viczián, Balázs B. (Zamostny 79.), Szekér (Máté 46.), Kocsis D., Erdei, Bertus (Gvishiani 63.), Torvund (Cipf 63.). Vezetőedző: Vas László

Gólszerző: Papp 3., Székely 76., illetve Torvund 1. Kocsis D. 36.