1. 2024.07.22. hétfő, Magdolna
  2. |
  3. 29 °C
  4. |

Fáklyalánggal is emlékeztek az 56-os eseményekre Nyárlőrincen

Az 1956-ban történt eseményekre emlékeztek pénteken késő délután Nyárlőrincen a művelődési ház előtt lévő parkban felállított emlékműnél.

 

Az ünnepség annyiban tért el az eddig megszokott megemlékezésektől, hogy Palócz István és hagyományőrző csoportja, korhű öltözékeikkel igyekeztek a 67 évvel ezelőtt történt események hangulatát megidézni. A Himnusz elhangzása után felvonták a nemzetiszínű zászlót, majd az önkormányzat, az általános iskola, a nyugdíjas klub, valamint az önkéntes tűzoltó egyesület tagjai koszorút helyeztek az 1956-os emlékműnél. Beszédet Pénzváltó István polgármester mondott, aki felidézte a 67 évvel ezelőtti eseményeket, de beszélt a mostani, a világban történt tragikus eseményekről is.

Ezt követően a hagyományokhoz híven fáklyákat gyújtottak és a megemlékezés lángjaival a millenniumi emlékműhöz vonultak, ahol a hetedik osztályos diákok adták elő ünnepi műsorukat, amit Szenekné Édes Kornélia állított össze, közreműködött Kulman Istvánné Tormási Ildikó és Rimócziné Forgó Ildikó.