1. 2024.05.03. péntek, Tímea, Irma
  2. |
  3. 15 °C
  4. |

Három gólt és három pontot vitt el Nyárlőrincről a Solt

A vármegyei másodosztályú labdarúgó bajnokság Északi csoportjában a nyolcadik fordulóban a Nyárlőrinc gárdája a Solt csapatát fogadta. A rangadó a hazaiak számára nem kedvező előjellel zárult.

 

A találkozó előtt a soltiak az első helyen álltak a tabellán, míg a nyárlőrinciek a másodikon. Ennek tudatában izgalmas mérkőzésre volt kilátás. Bár, ha a vendéglátók nyertek volna, akkor sem érték volna utol pontszámban a Duna melletti város csapatát. Az első percek tapogató játéka után élesre fordult a mérkőzés, de akkor még a kapuk nem forogtak veszélyben. Az első igazi helyzet a Nyárlőrinc előtt adódott. Németh Norbert 18 méterről leadott lövését a jobb felső sarokból ütötte szögletre Borbély. Nem sokkal később megérkezett a solti válasz. Tóth Márk fordulásból lőtt a kapu fölé. Az első félidő utolsó percében Tóth Márk középen ugratta ki Bíró Dánielt, aki a kapujából kijövő Nyúl Patrikba lőtte a labdát.

A második játékrészben még élénkebb lett a játék, mint az első félidőben volt. Mind a két fél megpróbálta maga javára fordítani a találkozót, ez azonban a soltiaknak sikerült jobban. A 60. percben bal oldali szöglet után Tóth Márk fejelt a kapuba 0–1. A 74. percben Tóth Márk egy hosszú, előrevágott labdával elfutott, a büntető területen belül még megcsinált egy biciklicselt, majd a bal alsó sarokba lőtt 0–2. Egyre többet támadott a Solt, aminek nem találta az ellenszerét a Nyárlőrinc. A 79. percben Kuti András keresztlabdája után Bíró lövését a léc alól ütötte ki Nyúl. A szöglet után ismét neki kellett bizonyítania, ezúttal lábbal. Két perccel később ismét Kuti adott középre az üresen álló Bírónak, aki a kapu közepébe lőtt 0–3.

Az első félidőben még kiegyenlített játék folyt a pályán, nem volt különbség a két csapat között. Az első solti gól azonban erőt adott a vendégeknek, és egyre bátrabban támadtak. A találkozó vége felé még mindig frissek voltak, a nyárlőrinciek viszont már fáradtabbak, így nem tudtak megfelelően koncentrálni. Nyúl Patriknak köszönhetik azt, hogy nem kaptak több gólt. A találkozó végén Sáfár Máté rosszul lett a pályán, mentőt kellett hozzá hívni.

Nyárlőrinci LSC–Solti FC 0–3 (0–0)

Nyárlőrinc, vezette: Ézsiás Gábor (Horváth Attila Imre, Krepsz László).

Nyárlőrinc: Nyúl – Sáfár M., Dezső, Sáfár S. (Medveczki 67. (Fél 79.), Kovács M. (Hatvanyi 82.), Németh N., Malomsoki, Rimóczi, Faragó, Varga D. Vojtovics.

Solt: Borbély – Fehér, Facskó, Szalánczi, Tóth M., Szili, Kuti, Molnár Á. (Hakstol 46.), Pribék (Kurta 82.), Bíró, Nitsch. Technikai vezető: Lázár Norbert

Gólszerző: Tóth M. 60., 74., Bíró 81.