1. 2024.04.27. szombat, Zita, Mariann
  2. |
  3. 19 °C
  4. |

Gól nélküli döntetlent játszott a Tiszakécske a Péccsel

A Merkantil Bank Liga NB II-es labdarúgó bajnokság 11. fordulójában a Tiszakécskei LC gárdája a Pécsi MFC-t fogadta. A találkozó előtt a Baranya vármegyei csapat egy ponttal előzte meg a Tisza-parti kisváros gárdáját.

 

Addig míg a hazai csapat reményt keltően játszott az utóbbi időben, ugyan ezt nem lehet elmondani a vendégekről, mert utoljára az ötödik fordulóban nyertek és azóta két alkalommal játszottak döntetlent, háromszor pedig vereséget szenvedtek. Legutóbb hazai pályán a Nyíregyházától négy gólt kaptak, amire nem tudtak válaszolni. A nem elfogadható szereplés miatt Weitner Ádámot felállították a vezetőedzői pozícióból. A gól lövéssel sem álltak eddig olyan jól, mert mindössze négy alkalommal tudták bevenni ellenfeleik kapuját.

Úgy tűnt, hogy a Tiszakécske egyre jobb formát mutat, mivel szeretnének feljebb lépni a tabellán, ahol a találkozó előtt a tizenegyedik helyet foglalták el. Sajnálatos módon még mindig vannak a keretben olyan labdarúgók: Kiss Balázs, Márkus Attila, és Pongrácz Viktor, akik sérüléssel bajlódnak. Igaz, az utóbbi játékos már megkezdte a könnyített edzéseket. A mérkőzés felkészítésében előnyt jelentett az, hogy Vas László vezetőedző korábban dolgozott Pécsen. A tiszakécskeiek eddigi mérlege a Baranya vármegyeiekkel szemben nagyon jó statisztikát mutatott, mert az eddig lejátszott nyolc mérkőzésből ötöt megnyertek, kettő döntetlennel végződött, és mindössze egy alkalommal szenvedtek vereséget.

A mostani találkozóról azonban sok jót nem lehet elmondani. Az első félidőben mind a két csapat pontatlanul játszott, sok volt az eladott labda. A 13. percben Szekér Ádámot le kellett cserélni, mert a vállára esett. Mivel már korábban is volt ilyen sérülése, a szakmai vezetés úgy döntött, hogy nem kockáztatnak. Az első kapura lövés a 41. percben esett, amikor is Szabó Máté a bal oldalon kapott labdát. Az alapvonal közeléből lőtt, Kiss Ágoston szögletre ütötte. Egy perccel később szinte megismétlődött a jelenet, de Terbe kecsegtető helyzetben a kapu fölé fejelt. A 74. percben Szabó Máté jobb oldali támadás után kapu fölé lőtt. A 78. percben egy ütközés következtében Csáki szenvedett sérülést, hordágyon kellett levinni a pályáról. Információnk szerint a térde súlyosan megsérült. Mivel már mind az öt cseréjét kihasználta a Tiszakécske, így tíz emberrel fejezték be a találkozót. Az első és egyetlen igazi hazai helyzetet Torvund alakította ki a 87. percben, amikor is futtából leadott lövését szögletre tolta Helesfay. A hosszabbítás első percében Harsányi 16 méterről lőtt a léc alá, Kiss Ágoston bravúrral a kapu fölé tenyerelte a labdát.

- Pontatlanok voltunk és tompák, nem volt meg bennük a kellő dinamika, és az a fajta játék, amit szerettünk volna kialakítani. Ezekből helyzeteket, gólokat akartunk szerezni. Sajnos ez nem működött, és ez rányomta bélyegét a mérkőzésre. Gyengén és enerváltan kezdtünk, nem igazán értettem, hogy miért, mert frissnek és motiváltnak tűntek a srácok a héten. Rengeteg, ki nem kényszerített hibát vétettünk, és ez megakadályozta azt, hogy a játékban eredményesek lehessünk, értékelte csapata teljesítményét Vas László vezetőedző.

- Nagyon sajnálom a csapatot, sok helyzetet dolgoztunk ki, már csak a vége hiányzott, a gól. Azon dolgozunk, hogy befejezzük a helyzeteinket. Bosszús vagyok, mert jobbak voltunk a Tiszakécskénél. A srácok mindent beletettek, három pontot szerezhettünk volna. Megyünk tovább ezen az úton, legközelebb már szeretnénk sikeresek lenni, nyilatkozta Németh Zsolt a pécsiek megbízott vezetőedzője.

Tiszakécskei LC–Pécsi MFC 0–0

Tiszakécske, 400 néző, vezette: Zimmermann Márió (Punyi Gyula, Kovács Gábor)

Tiszakécske: Kiss Á. - Grünwald (Gyurján 68.), Fodor, Szőr, (Bencze M. 68.), Viczián, Balázs B., Szekér (Csáki13.), Kocsis D., Erdei, Bertus (Torvund 59.), Zamostny (Cipf 59.). Vezetőedző: Vas László

Pécs: Helesfay - Rácz L., Takács, Majnovics, Krausz, Terbe, Hudák (Gyurkits 73.), Bukovics (Bachesz 83.), Szabó M., Pejovic, Tóth-Gábor (Harsányi 73.). Megbízott edző: Németh Zsolt