1. 2024.04.30. kedd, Katalin, Kitti
  2. |
  3. 21 °C
  4. |

Sokan vettek részt a nyárlőrinci szüreti felvonuláson

Néhány év kihagyás után ismét megrendezte a nyárlőrinci önkormányzat a szüreti felvonulást és bált. Soha ennyien nem vettek még részt a rendezvényen.

 

Szombaton délelőtt megérkezett a rég várt eső, ami azért is jó volt, mert már több hete nem esett. A szervezők viszont azt kívánták, hogy bírja már ki az időjárás legalább addig, és ne essen az eső, míg a felvonulás tart.

A fogatok, a lovasok és az érdeklődők a labdarúgó pálya mellett gyülekeztek, szombat déltől. Soha ennyien nem vettek még részt a felvonuláson, mert huszonkilenc fogat, tizenhét lovas, köztük több hölgy is, valamint két traktor vonult végig a település utcáin, amin közel kétszázan utaztak. Először az Orgona, utána a Koháry István, Rákóczi Ferenc, majd pedig az Árpád utcában álltak meg. Mind a négy helyen a még iskolás Z. Kovács Máté kisbíró szólt az egybegyűltekhez, majd pedig Polyák Balázs bíró. Minden megállóhelyen bőséges volt a kínálat ételből és italból. Ehettek tutajos tarhonyát, töltöttkáposztát, szendvicseket, sós és édes süteményeket. És persze előkerültek a pálinkás és boros üvegek, sörök, üdítők is.

Sajnálatos módon az eső az utolsó megállóhelyen már el kezdett esni, így ott kevesebb időt töltöttek a felvonulók. Ettől függetlenül mindenki jól érezte magát, hiszen ilyen nagyszabású rendezvényt, talán még nem szervezett a település. Bizton mondhatjuk azt, hogy a község fele valamilyen módon részt vett a szüreti felvonuláson és az azt követő bálon. A zenéről helyi zenekarok gondoskodtak, köztük az általános iskolásokból álló Pöszméte citerazenekar is.. A vacsora pedig nem volt más, mint ami ilyenkor szokott lenni marha és birkapörkölt. Nem csak a szervezés, de a lebonyolítás is kitűnő volt.