1. 2024.05.05. vasárnap, Györgyi
  2. |
  3. 24 °C
  4. |

Bicskével találkozik a Magyar Kupában a Tiszakécske

A hétvégén a harmadik fordulóval folytatódik a MOL Magyar Kupa labdarúgó bajnokság. A Tiszakécskei LC a harmadosztályú Bicskei TC vendége lesz.

A hazai csapat az NB III-as labdarúgó bajnokság Észak-Nyugati csoportjában játszik és az eddig lejátszott hét forduló után, a tizedik helyen állnak a tabellán. Két alkalommal győztek, ugyan ennyiszer döntetlent játszottak, és három alkalommal szenvedtek vereséget. Ez a laikusok számára akár azt is jelentheti, hogy szombaton könnyű mérkőzés vár a másodosztályú Tiszakécskére. Nem szabad azonban elfelejteni azt, hogy egy kupamérkőzés egészen más, mint egy bajnoki forduló. Itt nem lehet hibázni, vagy ha hibázik is a csapat, annak komoly következményei lehetnek. Igaz ez ezúttal is mind a két fél számára. A hazaiak természetesen szeretnék megmutatni azt, hogy képesek túllépni másodosztályú ellenfelükön, míg a vendégek a továbbjutás reményében lépnek pályára.

A Bicske csapatánál dolgozik Kislőrincz György, aki éveken keresztül sportigazgatóként tevékenykedett Tiszakécskén. Rajta kívül egy korábbi tiszakécskei játékos is található a bicskei keretben, mégpedig Benke Áron. Ő ugyan csak egy szezont töltött a Tisza-partján, de ismeri a körülményeket. Igaz, azóta gyökeresen megváltozott a Tiszakécske csapata, mind a vezetésben, mind pedig a játékosállományban. A Tisza-partiaknál az elmúlt évi keretből tizenhatan távoztak, és tizennyolcan érkeztek. Ezek között a játékosok között ott van Máté Zsolt is, akinek meghosszabbították a szerződését. A két Lovas testvér Andor és Zsombor pedig visszatért a KTE harmadosztályú csapatától. A legújabb igazolása a klubnak Bertus Lajos, aki Kecskeméten kezdett el futballozni, de játszott a Puskás Akadémia, a Paks, a Mezőkövesd és a Diósgyőr csapatában is. Mivel ott már nem számították rá, a Tiszakécske élt a lehetőséggel, és leigazolta a játékost.

Amint azt szokták mondani, a kupában minden lehetséges, hiszen a kisebb játékerőt képviselő egyesületek is felszívhatják magukat és okozhatnak meglepetést. A Bicske elleni találkozóval kapcsolatban Erdei Carlo csapatkapitány véleményét kérdeztük. – Több játékos is érkezett hozzánk az elmúlt időszakban, akikkel még igazából nem tudtunk teljesen összekovácsolódni. Azt szeretnénk, hogy csapatként tudjunk együttműködni, ehhez azonban még idő kell. A mi keretünk még csak most alakult ki, de azon dolgozunk, hogy az új játékosokkal minél hamarabb megtaláljuk a közös nevezőt. A vezetés nagyon jól döntött, mert minőségi játékosokat igazolt. Reménykedünk abban, hogy a játékukkal minél hamarabb hozzá tudnak tenni ahhoz, hogy a céljainkat el tudjuk érni. Természetesen csapatunk számára fontos az, hogy tovább jussunk a kupában. Az utolsó években nehéz sorsolásunk volt, mert szinte mindig első osztályú csapatokkal játszottunk az első mérkőzéseken. Most fordult a kocka és egy harmadosztályú csapat, a Bicske lesz az ellenfelünk. Ettől függetlenül nem számítunk könnyű mérkőzésre. Egy volt csapattársunk Benke Áron is ott játszik. Lehet, hogy ő tud majd valamit mondani a játékunkról, de most már nem az a csapat van, mint két évvel ezelőtt, csak néhányan maradtunk a régiek közül. Bízom abban, hogy sikerrel vesszük majd az akadályt, és mehetünk tovább a következő fordulóba, tette hozzá Erdei Carlo.

A Bicske TC-Tiszakécskei LC kupamérkőzés szombaton 16 órakor kezdődik a Bicskei TC Sporttelepén.