1. 2024.04.29. hétfő, Péter
  2. |
  3. 23 °C
  4. |

Szüreti felvonulást és mulatságot tartottak Tiszakécskén

A hagyományos rendezvény alkalmával a város jelentősebb utcáin vonultak végig a fogatok és a lovasok, de még Tiszabögre is elmentek. Az estét pedig szüreti bállal zárták.

 

Harmincöt fogat, köztük pónik is kis termetűek, sőt még egy szamárfogat is részt vett a felvonuláson, valamint tizennyolc lovas, különböző ruhába öltözve. A helyi lovas egyesület szervezi meg minden évben a mulatságot, így lovaspályáról indultak ezúttal is a fogatok, szombaton délben. Az első megálló a Hétvezér utcánál volt. Ez egy kicsit lelassította a Kerekdomb felől érkező autókat, de azok türelmesen vártak. Aki sietett, vagy ismerte Tiszakécske ezen részét, az egy ideig földúton folytathatta útját. A második megálló a Templomtér volt, de előtte még lekanyarodtak az idősek otthona felé, hogy az ottlakók is megcsodálhassák a felvonuló fogatokat, lovasokat. Ezután következett a Termálfürdő előtti parkoló, ahol a strandolók egy része fürdőruhában jött ki, hogy megnézze a sokadalmat. A sportcentrumnál volt a folytatás, majd pedig először Újbögre, utána pedig Óbögre mentek ki. Legtöbben talán a központban, a Béketéren voltak, de valamennyi megállónál sok érdeklődő fogatta a vonulókat. Az utolsó megálló a vasútállomás volt.

Minden helyen lehetett kapni pogácsát, bort, szódát, abban nem volt hiány. A megállókon a kisbíró kihirdette, hogy este szüreti bált tartanak a lovaspályán, ahol a talpalávalót Bakos Bandi és zenekara szolgáltatja, a sztárfellépő pedig a Dupla Kávé, valamint Köteles Cindy. A megállóhelyeken a Kis-Tisza néptánccsoport táncosai szórakoztatták az egybegyülteket.