1. 2024.04.28. vasárnap, Valéria
  2. |
  3. 20 °C
  4. |

Ezúttal sem tudta legyőzni a Tiszakécske a Győrt

A hatodik fordulóval folytatódott a Merkantil Bank Liga NB II-es labdarúgó bajnokság. A Tiszakécskei LC gárdája az ETO FC Győr otthonába utazott, hogy feledtesse az elmúlt két forduló kisiklását.

A hazaiak jól kezdték a bajnokságot és öt mérkőzésből négyet megnyertek egyet pedig elveszítettek. A Tiszakécske elleni találkozó előtt, a Budafok mögött, a második helyet foglalták el a tabellán. A Rába-partiaknak nem titkolt vágyuk az, hogy rövid időn belül ismét az első osztályban szerepeljenek. Ennek megfelelően erősítették meg a csapatukat a nyári átigazolási időszakban.

A vendégeknek ennél szerényebbek az elképzeléseik, ők az elkövetkezendő bajnokságban is szeretnének a másodosztályban játszani. A két csapat eddigi eredménye nagyon egyhangú. A Tisza-partiaknak az eddig lejátszott két első és nyolc másodosztályú találkozón egyszer sem sikerült a Rába-partiakat legyőzni. Kilenc alkalommal a Győr nyert, egy találkozó pedig döntetlenül végződött. Lett volna tehát visszavágni az eddigi rossz szériáért, de az ETO ebben ezúttal sem volt partner.

A hazaiak kezdték jobban a játékot, mert már a 11. percben óriási lehetőséget hagytak kihasználatlanul. Kröhn adott keresztlabdát Bumbának, aki közelről megcélozta a kaput, de Kiss Ágoston lábáról kipattant a labda pontosan Anton elé, akinek lövését már hárította a tiszakécskei hálóőr. A 40. percben ismét a vendég kapusnak kellett védenie, amikor is Szépe szabadrúgását ütötte ki. A második félidőben veszélyesebbek lettek a hazai támadások, és egy les után meg szerezték a vezetést. Az 51. percben Lacza a tizenhatos sarkáról védhetetlen gólt lőtt a jobb felső sarokba 1-0. A 62. percben Kiss saját térfelének közepéről fejjel tisztázott az egyik hazai csatár elől. A 71. percben Diarra lövését tenyerelte ki Kiss és a védők fel tudtak szabadítani. Két perccel később egy szöglet után a kapufáról pattant ki a győriek lövése. A 78. percben Márkus rövid időn belül két alkalommal is megsérült, így nem tudta folytatni tovább a játékot. Mivel a tiszakécskeiek már kihasználták csere lehetőségeiket, így tíz emberre fogyatkoztak. A 91. percben bal oldali beadás után Kiss nem tudta megfogni a labdát, így Bumba közelről a hosszú sarokba lőtt 2-0.

A győriek ezúttal is bizonyították, hogy jó csapatot alkotnak. A tiszakécskeiek az első játékrészben még tudták semlegesíteni a hazai támadókat, de a második félidőben egy les utáni gólszerzés és a sérülés megpecsételte a sorsukat. A Tisza-partiak hősiesen védekeztek, még tíz emberrel is, de a Győr ezen a mérkőzésen jobb volt, és megérdemelten szerezte meg a három pontot, és ezzel a győzelmükkel újra az élre álltak a tabellán.

- Fájó vereséget szenvedtünk. Véleményem szerint az első győri gólt les előzte meg, utána Márkus súlyos sérülése miatt tíz emberrel kellett végig játszani a mérkőzést. A csapat dolgozott, a lehetőségeink meg voltak arra, amire készültünk, hogy átmenetekből fejezzük be a támadásainkat. Ettől függetlenül megérdemelten nyert a Győr, értékelte a találkozót Vas László vezetőedző.

ETO FC Győr-Tiszakécskei LC 2-0 (0-0)

Győr, 1000 néző, vezette: Kovács J. Zoltán (Nagy Viktor, Ring Kevin)

Győr: Pap E. - Vera, Szépe, Keresztes K. (Huszár, 59.), Csontos D., Bumba, Anton, Riquelme (Tóth R., 76.), Kröhn, Lacza (Csóka B., 76.), Skvarka (Diarra, 59.). Vezetőedző: Munoz Guzman Antonio Jose

Tiszakécske: Kiss Á. - Balázs B., Máté (Polyák I., 67.), Fodor, Erdei, Szekér, Kocsis (Kryvotsiuk, 56.), Bencze (Gyurján, 56.), Bekker (Márkus, 46.), Torvund (Zamostny, 56.), Cipf. Vezetőedző: Vas László

Gólszerző: Lacza 51. Bumba a 91. percben.