1. 2024.05.05. vasárnap, Györgyi
  2. |
  3. 25 °C
  4. |

A mezőny egyik legerősebb csapatával, a Győrrel találkozik a Tiszakécske

Újra mérkőzést játszanak a másodosztályú csapatok vasárnap. A 6. fordulóban a Tiszakécskei LC az ETO FC Győr otthonába utazik. Nagyon fontos lesz ez a találkozó a Tisza-partiak számára, mert a bajnokság egyik legjobb csapatával találkoznak.

A győriek nem titkolt vágyuk az, hogy ismét az első osztályban tudjanak játszani. A klub tulajdonosa, Világi Oszkár szerint, az egyesületnek az élvonalban van a helye, de akkor sem esnek kétségbe, ha ebben a bajnokságban ez nem fog megtörténni. Az egyesület hozott egy olyan döntést, hogy lemondanak a Magyar Labdarúgó Szövetségtől kapott több száz millió forintos támogatásról, annak érdekében, hogy külföldi játékosokat tudjanak alkalmazni. Ennek érdekében olyan légiósokat szerződtettek, akikkel neki vághatnak a feljutásnak. Így a tapasztalt játékosok, kiegészülve a fiatal generációval, egységes játékot mutathatnak. Amennyiben a klub feljut az NB I-be, akkor pontosan tíz év fog eltelni attól, amikor utoljára játszottak az első osztályban.

Az egyesület ennek megfelelően vágott neki az új bajnoki évnek, és az első négy fordulóban száz százalékosan szerepeltek. Az első fordulóban a Gyirmót FC Győrt 3-2-re, a másodikban a BVSC-Zuglót 4-0-ra, a harmadikban az Aqvital FC Csákvárt 2-1-re, a negyedikben pedig a HR RENT Kozármislenyt szintén 2-1 arányban győzték le. Az ötödik fordulóban aztán megtört a jég és a Nyíregyháza Spartacus FC kifogott rajtuk, és hazai pályán (Balmazújvárosban) 3-2-re nyertek ellenük. Ez a találkozó is azt bizonyította, hogy nincs legyőzhetetlen csapat a másodosztályban. Mindenkinek lehetnek jó és rossz napjai, a lehetőségekkel pedig élni kell. Az biztos, hogy a nyíregyházi vereség után az ETO megsokszorozva játszik majd hazai pályán a Tiszakécske ellen. Saját közönségük előtt akarnak bizonyítani, így nem számíthatnak könnyű mérkőzésre a Tisza-partiak.

A Tiszakécskei LC az ötödik fordulóban hazai pályán, kiengedte a kezéből a találkozót. Nagy hibákat követtek el a játékosok, aminek, a hosszabbítás utolsó percében szerezett öngóllal vereség lett a vége. Ez az eredmény mindenkit letört: szurkolókat, vezetőket, stáb tagokat, de magukat a játékosokat is. Ekkora hibákat ugyanis nem lehet véteni ilyen szinten, mint amilyet a tiszakécskeik elkövettek. - Bízom abban, hogy ebből a Nyíregyházi vereségből ki tudunk jönni, mert abban a mérkőzésben nem volt benne, hogy ez lesz annak a találkozó az eredménye, mondta Vas László vezetőedző. - A szombathelyiek összesen négy alkalommal rúgtak kapura, amiből három gólt szereztek. A 82. percig nem is rúgtak kapura, a tizenegyes előtti helyzetben sem. Csináltunk egy büntetőt, egy kiállítást, kaptunk egy felesleges gólt, majd az utolsó támadásból pedig egy öngólt. Magunknak tettük nehézzé a dolgot, mert azt a meccset könnyedén hozhattuk volna. De nincs idő nyalogatni a sebeket, azt kell nézni, hogy mi volt abban a meccsben a pozitív, a negatívokat pedig ki kell javítani. Úgy kell felkészülnünk a Győrből, hogy nagyon kemény és egy jó ellenféllel, a mezőny egyik legerősebb csapatával találkozunk. Mentálisan erősnek kell lennünk, hogy megfelelően helyt tudjunk állni. Minden mérkőzésre úgy megyünk oda, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki abból a találkozóból. Reálisan kell gondolkodnunk, fontos az, hogy csapatként működjünk, és ha így lesz, akkor az eredménnyel is párosulni fog, hangsúlyozta Vas László.

Az ETO FC Győr-Tiszakécskei LC mérkőzés vasárnap 19 órakor kezdődik az ETO Stadionban.