1. 2024.05.03. péntek, Tímea, Irma
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Félidők elején szerzett gólokkal nyert a Honvéd a Tiszakécske ellen

Hétközi fordulóval folytatódott a Merkantil Bank Liga NB. II-es labdarúgó bajnokság. A Tiszakécskei LC a Budapest Honvéd FC otthonába látogatott.

 

Az elmúlt bajnokságban még az első osztályban szereplő Honvéd eddigi teljesítménye nem úgy alakult, mint a hogyan azt a szurkolói és az egyesület vezetői várták. Egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség (hazai pályán) volt az eddigi mérlegük. Ez pedig azt jelentette, hogy a fővárosi gárda sem verhetetlen. Igaz, a nyári átigazolási időszakban nem kevesebb, mint húsz labdarúgó távozott a csapattól, és mindössze nyolc érkezett. A keretet további fiatal akadémiai játékosokkal egészítették ki.

A két csapat eddig négy alkalommal játszott egymás ellen, két bajnokit, és két kupamérkőzést. A bajnokikon egyszer a Honvéd, egyszer pedig a Tiszakécske győzött. Négy évvel ezelőtt Magyar Kupa találkozón hazai pályán 1-0-ra kapott ki a Tiszakécske, a visszavágón pedig majd nem meglepetést okozott, de csak 1-1-es döntetlent értek el. A mostani mérkőzésen szoros eredményre lehetett számítani. A hazaiak kezdő csapatában nyolc olyan játékos volt, akik a Magyar Futball Akadémia növendékei.

Hamar kiderült, hogy a hazaiak győzelemre játszanak. Már az első perctől kezdve sorozatosan vezették a támadásaikat, aminek a 10. percben meg is lett az eredménye. Bal oldali támadás után Kerezsi jól lőtte középre a labdát, Kocsis Dominikot teljesen üresen hagyták a védők, így nem volt nehéz neki a kapásból a bal alsó sarokba találnia 1-0. Ebben az időszakban a Honvéd sokkal agilisabban játszott ellenfelénél, akik kontra támadásokkal próbálták veszélyeztetni a kispesti kaput. Pontosan fél óra telt a mérkőzésből, amikor Cipf bal oldalról adott be, de a berobbanó Bencze elő sikerült szögletre menteniük a védőknek.

Már a szünetben látszott, hogy komoly felhők gyülekeznek a Bozsik Aréna felett. Alig kezdődött el a második játékrész, leszakadt az ég. Ez megzavarta a vendégeket, és már a 49. percben újabb gólt kaptak. A rendkívül jól játszó Kocsis Dominik végzett el szabadrúgást a tizenhatos sarkáról. A belőtt labdát Kovács Nikolász értékesítette 2-0. Úgy tűnt, hogy ennek nagy hazai siker lesz a vége, de nem így történt. Mintegy húsz percen keresztül hullott az eső, ami irreálissá tette a pálya talaját. Ettől függetlenül a csapatok küzdöttek harcoltak a labdákért, sok esetben csúszva, vizet fröcskölve. A második félidő közepén átvette a játék irányítását a Tiszakécske, aminek eredményeként szépíteni is tudtak. A 76. percben bal oldali szöglet után, Cipfhez került a labda, aki igazított rajta, és kilőtte a hosszú sarkot 2-1. A hátralévő időszakban a Tiszakécske mindent megpróbált annak érdekében, hogy a döntetlent kiharcolja, de ez nem sikerült, így megérdemelt kispesti siker született.

Közel ötven tiszakécskei néző biztatta a vendégeket, akiknek szavai elhalkultak a végig hangosan biztató hazai szurkolók rigmusai mellett. Minden bizonnyal a Bozsik Arénában minden csapatnak nehéz dolga lesz majd, ha pontot, pontokat akar szerezni.

A találkozó után Vas László vezetőedző nagyon mérges volt, mert a játékosai nem azt nyújtották, mint amit várt tőlük. Ettől függetlenül a következőt nyilatkozta: Gratulálok a Honvédnak, tehetséges, jó csapatuk van. Mi az út elején járunk, de folyamatosan azon vagyunk, hogy eredményesek legyünk.

Budapest Honvéd FC-Tiszakécskei LC 2-1 (1-0)

Budapest, Bozsik Aréna, 3304 néző. Vezette: Káprály Mihály (ifj. Varga Gábor, Mohos Milán)

Honvéd: Dúzs - Kovács N., Lovric, Kálnoki-Kis D., Benczenleitner, Eördögh, Bocskay, Holman (Adorján, 60.), Kocsis D. (Szabó A., 88.), Átrok (Keresztes, 60.), Kerezsi (Kundrák, 60., Krajcsovics, 81.). Vezetőedző: Pinezits Máté

Tiszakécske: Prokop - Máté Zs. (Horváth Z., 81.), Fodor, Balázs B., Polyák (Kocsis II D., 46.), Bencze M. (Zamostny, 46.), Márkus A. (Gyurján 46.), Szekér, Torvund (Kiss B., 64.), Cipf, Erdei C. Vezetőedző: Vas László

Gólszerző: Kocsis D. (10.), Kovács N. (49.), ill. Cipf (76.)

Szombaton újabb bajnoki mérkőzést bonyolítanak le a Merkantil Bank Liga NB. II-es bajnokságában. A Tiszakécskei LC a Szombathelyi Haladást fogadja. A találkozó a Tiszakécskei Városi Sportcentrumban 19 órakor kezdődik.