1. 2024.07.27. szombat, Olga
  2. |
  3. 32 °C
  4. |

Kettős boldogság papírkivágás



A papírművészet Kína egyik legrégebbi népművészete, amely üreges művészetként vizuális érzést és művészeti élvezetet adhat az embereknek.A papírkivágások ollóval vágják a papírt különböző mintákra, mint például ablakvirágok, ajtójegyzetek, falvirágok, mennyezeti virágok, fények stb.Minden fesztiválon vagy esküvőn az emberek gyönyörű és fényes papír vágásokat ragasztanak otthonaik ablakaira, falaira, ajtóira és lámpásaira, és a fesztivál hangulata még intenzívebb lesz.A vidéki területeken a papírkivágást általában nők és lányok végzik. A múltban a papírkivágás szinte egy kézművesség volt, amelyet minden lánynak elsajátítania kell, és ez volt a szabvány az emberek számára, hogy ítélkezzenek a menyasszony.A Paper Cuttings művészet Kína északi és déli részén mindenféle érzelmet kifejezhet az életben egy olló és egy darab papír segítségével.

A papírkivágások, mint az őskori művészet hordozója, mindig túlzást és deformációt használnak a modellezésben,Képes a különböző terek és idők tárgyainak egyesítésére, a tárgyak természetét és formáját túlzott és torzított technikával megváltoztatni, ezáltal megváltoztatva a természetes forma szokásos normáit.

A papírkivágás a világ szellemi kulturális öröksége.A papírkivágások kategóriái elsősorban kedvező mintákat, figurákat, állatokat, virágokat, madarakat, halakat és rovarokat tartalmaznak.

1, Papír Cuttings művészet hosszú történelemmel

A papír vágások egy nagyon hosszú hagyományos népi művészet Kínában.Egy kis darab papírvágással kifejezi az emberek vágyát és törekvését egy jobb életre.A papírkivágások, mint komplex kiürített művészet, nemcsak a vizuális hatás, hanem a művészi élvezet érzését is adják az embereknek.

Ha a Paper Cuttings művészeti kifejezési formáinak megjelenéséből indulunk, a Paper Cuttings több mint 2000 éves történelme van.Már a tavaszi és őszi időszakban, valamint a harcoló államok időszakában az emberek vékony anyagokból készítettek kézművességet üreges faragási technikával,Ez jóval a papír megjelenése előtt vált népszerűvé, bár nem papírból készült,De ez ugyanaz, ami lefektette az alapot a papírvágások megjelenésének igazi értelemben.

A Han dinasztiában, a papírkészítés feltalálásával megjelent az igazi papírkivágás művészet.Ebben az időben az ország erőteljesen támogatta a papírgyártási technológiát, amely elősegítette a papírkivágások fejlesztését és népszerűsítését is.

Az Északi dinasztiában az emberek papírvágásokat használtak, hogy kivágják a különböző gyönyörű mintákat,Azt állítják, hogy az eddig talált legkorábbi és dokumentált papír levágások az öt pár Északi dinasztia kerek virágzású papír levágások, amelyeket a Lángoló hegység közelében találtak a Hszincsiangban, Turpan államban.Abban az időben az éghajlat Északnyugat-Kínában száraz volt és kevés eső, és a papír nem volt könnyű rothadni, ami szintén fontos oka volt a papírvágás felfedezésének az északi dinasztiákban Xinjiang-ben.

A Tang dinasztia idején a papírvágások nagy fejlődést értek el: az emberek más kézművességekre is alkalmazták a papírvágásokat, és volt szokás arra is, hogy a papírvágásokat használják a lelkek megidézésére.A modern régészeti munkák során a Tang dinasztia különböző papírvágási kézműveit ástak fel, például a Tang dinasztia papírvágásai, amelyek ma a British Museum-ban találhatók, azt mutatják, hogy a papírvágási kézművesség akkoriban nagyszerű volt, és a képkompozíció teljes volt, ami kifejezi az ideális menny és föld birodalmát.

A Song dinasztiában a papíripar viszonylag érett volt, ami népszerűbbé tette a papírkivágást. A Song dinasztiában a papír vágásokat különböző területeken használták, és a Déli Song dinasztiában voltak olyan művészek, akik hivatásként vették.Akkoriban az árnyék játék népszerű volt, és vastag papírt is használtak az árnyék játék modellek készítésére.A Song dinasztia legnagyobb alkotása a porcelán papír vágások nyomtatási minta volt, amelyet máz alkalmazásakor papír vágásokkal ragasztottak be és a kemencébe égettek.

A Ming és a Qing dinasztiák által a népi papír vágások művészete elérte a csúcsát, és ebben az időben a népi papír vágások művészete szélesebb alkalmazási skálával rendelkezett.A népi lámpák minden díszítését, a rajongók mintáit és a hímzési mintákat újrafeldolgozzák a papír vágásokból dekorációként, és még többet használnak otthoni dekorációként az otthoni környezet szépségének érdekében.

2,Papír Vágások művészet - kedvező minta Papír Vágások

A kedvező mintákkal rendelkező papírkivágások a papírkivágási témák nagy részét magukba foglalják. Ezt a témát mindenki szereti és követi.A kreatív technikák tekintetében a szimbólumok, homofónok, metaforák és más módszerek elsősorban arra használják, hogy okosan kombinálják a különböző képeket, mint a karakterek, állatok, virágok és madarak, szavak és eszközök, gyönyörű szimbólumokat és jelentéseket adjanak nekik, amelyek teljes mértékben tükrözik a teremtő gazdag képzeletét és kreativitását.Például a fenyő és daru kombinációja a hosszú élettartamot szimbolizálja, és ezeken a kombinációkon keresztül az élet bizonyos szintjét megfelelően fejezi ki.

3,Papír Cuttings art - karakterek

A karakterpapír kivágásai elsősorban helyi népi szokásokat, operakaraktereket és folklórt mutatnak be.A népi szokások alapvetően olyan emberek és dolgok, amelyeket az emberek élveznek a mindennapi életükben;A hagyományos kínai operakarakterek főként néhány hősies alakot és történelmi történetet ábrázolnak, bár mindegyik hagyományos kínai operakarakter, a kifejezés témája és technikája helyről helyre nagymértékben változik;A folklór témái általában jól ismert tartalom.

4, Papír Vágások művészet - állati Papír Vágások

A zoológiai papírkivágások elsősorban az állatok jellemzőit és szokásait mutatják meg, és néha bizonyos jelentést ad nekik, mint például a vad tigrisek és aranyos szarvasok.

Ezenkívül vannak olyan valódi jelenetek, amelyek kifejezetten az állatokat ábrázolják, mint a sertések, lovak, tehenek és juhok a napi munka során. Ez a téma már mélyen gyökerezett az emberek szívében, konkrét és élénk képekkel.

5, Papír Cuttings art - Papír Cuttings virágok, madarak, hal és rovarok

A virágok, madarak, halak és rovarok papírkivágási témái alapvetően ismerősek az emberek számára.A virágok témái általában peónia, lótusz, őszibarack, gránátalma, szilvavirág, orchidea, bambusz, krizantém stb; A madarak témái általában a szarkák, mandarin kacsák, daruk stb;A halak témája általában aranyhal, ponty stb. A rovarok témája általában pillangók, szöcskék stb.

A "kettős boldogság" szó eredetileg két boldog eseményre utalt, amelyek egyszerre történtek, de most gyakran használják az esküvői ünnepségeken, hogy kifejezzék mindkét fél örömét,A boldogság kiküldése a házasság alatt hagyományos kínai népi ünnepi szokás.

A kettős boldogság karakter okos szerkezete a kínai művészeti folklór remekműve, a két párhuzamos boldog karakter négyszögletes és szimmetrikus, stabil csontvázszerkezetű, mint például a négy szájjal egymás mellett álló férfiak és nők, amelyek a családi harmóniát és boldogságot jelképezik.