1. 2024.07.22. hétfő, Magdolna
  2. |
  3. 29 °C
  4. |

Ballagás sportvetélkedővel a nyárlőrinci óvodában

Tizenhét nagycsoportos óvodás búcsúzott a nyárlőrinci óvodából pénteken délután. A ballagás után vidám családi sportvetélkedőt is tartottak, amelyben a gyerekek a szülőkkel együtt vettek részt.

 

Mohácsi Gézáné intézményvezető köszöntötte a ballagáson résztvevő gyerekeket, szülőket, nagyszülőket a művelődési ház nagytermében. Először a Nyuszi csoportosok köszöntek el az intézménytől a színpadon, majd pedig a Csiga csoportosok. A végén egy közös tánccal integettek el mind a két csoport nagycsoportosai. Valamennyi búcsúzó óvodás megkapta az ilyenkor szokásos tarisznyát, és természetesen az óvó és dajka nénik is. Azok az óvodától távozó gyerekek szülei, akik sokat dolgoztak, segítettek a különböző programokban virágot vehettek át. Elbúcsúztak Almásiné Tóth Judit dajkától is, aki nyugdíjba vonul.

A hagyományokhoz híven, ezúttal is megtartották a családi sportvetélkedőt. Mind a négy csoportból öt szülő vehetett részt csemetéjével a váltóversenyben. Az első feladatnál a szülő letette a karikát, amibe bele kellett lépni, vagy ugrani a gyerekeknek, majd ezt folyamatosan kellet csinálni a kijelölt helyig. A következő feladatnál a szülők összekulcsolt kezein (gólya viszi a fiát) utazó gyerekeket kellett vinni. A harmadik feladatnál a szülőnek és a gyereknek egy műanyag hordót kellett gurítani, a negyediknél pedig a két homlok között lévő labdával kellett futni. Természetesen nem maradt el a szokásos kötélhúzás sem, de ebben már csak a csoportok szülei vehettek részt. A verseny után eredményt hirdettek, amit a Katica csoportosok nyertek, így egy évig ők őrizhetik a vándorserleget.

A szülői munkaközösség jóvoltából a délutánt paprikás krumpli vacsorával fejezték be, amit jóízűen fogyasztottak el a gyerekek, a szülők, valamint az óvónők és a dajkák.