1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 14 °C
  4. |

Zvekán Zsombor kitűnő eredménnyel győzött Nyárlőrincen

A hagyományokhoz híven ezúttal is május elsején rendezték meg Nyárlőrincen a Buzás János Emlékfutást, ami már a 23. volt. A versenyen közel 170-en álltak rajthoz.

 

Minden valószínűség szerint rekord számú nevezés érkezett a futásra, annak ellenére, hogy két nappal korábban Helvécián is Kunszentmiklóson is rendeztek szabadidő futást. A különböző távokon hatvanhárom gyerek és 103 felnőtt állt oda a rajtvonalhoz, és természetesen nem csak a környékből, hanem távolabbról is érkeztek futók. Először az óvodások rajtoltak, akiknek kétszáz métert kellett teljesíteni. Őket követték az alsó tagozatosok, nekik már egy kilométer volt a táv, a felső tagozatosoknak pedig három kilométer. A felnőttek és a vállalkozó szellemű fiatalok öt és tíz kilométer között választhattak. Az előbbieknek egy, az utóbbiaknak két kört kellett teljesíteni. A hosszabb távokon indulók nem csak szilárd burkolaton, hanem füves talajon is futhattak, sőt szerencsés helyzetben szarvasmarha bőgést is hallhattak, mert egy állattenyésztési telep mellett is el kellett futniuk. A célban a gyerekeket befutó érem és üdítő várta, de nem panaszkodhattak a többi versenyzők sem, mert nekik is jutott üdítő, kifli karikára helyezett kolbász és kakaós csiga is. A helyezettek pedig, a támogatók jóvoltából, a kupákon kívül, külön ajándékban is részesültek. Egy kis érdekesség, a tíz kilométeres távon leghamarabb célba érkező Zvekán Zsombor 32 perc, 33 másodperc alatt teljesítette a távot, ami nagyon jó eredmény.

Eredmények, ovifutam lányok: 1. Oláh Kincső (Bodoglár), 2. Szekeres Eszter (Nyárlőrinc), 3. Kapus Viktória (Nagykőrös). Fiúk: 1. Kotroczó Bálint László (Szeged), 2. Hegyesi Bence és Tóth Benett, 3. Ágost Bertalan (mind a négy Nyárlőrinc). 1-2. osztályos lányok: 1. Káldi Hajagos Noémi, 2. Zöldi Kovács Gréta, 3. Oláh Natália (mind három Nyárlőrinc). Fiúk: 1. Ágost Zoltán, 2. Szekeres Mihály 3. Hegyesi Dominik (mind három Nyárlőrinc). 3-4. osztály, lányok: 1. Farkas Kitti (Lakitelek), 2. Zöldi Kovács Réka (Nyárlőrinc), 3. Deák Rebeka Vera (Csongrád). Fiúk: 1. Szomjú Santiago (Kecskemét), 2. Paulin Bertalan (Lakitelek), 3. Rafael Bence (Nyárlőrinc). 5-6. osztályos lányok: 1. Kakó Villő (Lakitelek), 2. Mihály Fanni Bianka (Kecskemét), 3. Paulin Viola (Lakitelek). Fiúk: 1. Zöldi Kovács Máté (Nyárlőrinc), 2. Szendrei László (Lakitelek), 3. Justin Zétény (Nyárlőrinc). 5000 méter, nők: 1. Táborosi Hajnalka (Kunszentmárton), 2. Takács-Bene Krisztina (Kecskemét), 3. Ágostné Nyúl Zsuzsanna (Nyárlőrinc). Férfiak: 1. Simon Bálint (Kecskemét), 2. Kovács Zoltán (Törökszentmiklós), 3. Szolnoki Norbert (Csongrád). 10 000 méter, nők: 1. Kovács Zita (Martfű), 2. Farkas Krisztina, 3. Surman Csepke (mind kettő Kecskemét). Férfiak: 1. Zvekán Zsombor (Tiszakécske), 2. Kozák István (Kengyel), 3. Nagy Attila (Budapest).