1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

A Gyirmót ezúttal is legyőzte a Tiszakécskét

A Merkantil Bank Liga NB II.-es labdarúgó bajnokság 33. fordulójában Győrbe a Gyirmót FC otthonába utazott a Tiszakécskei LC csapata. A vendégek szerettek volna meglepetést okozni a negyedik helyen álló gárda ellen.

A két csapat eddig négy alkalommal találkozott egymással a másodosztályban, de a Tisza-partiaknak nem sikerült győzniük, sőt még pontot sem szerezniük a kisalföldi csapat ellen, és ez így volt ezúttal is. A legutóbbi két mérkőzésen egy góllal tudtak győzni a hazaiak, de volt olyan találkozó is, amikor öt gólos előnnyel ért véget a két csapat mérkőzése. Csertői Aurél egy újabb győzelem reményében küldte pályára a játékosait. A vendégek is úgy mentek fel a pályára, hogy megváltoztassák az eddigi negatív eredményüket. A két vezetőedző jól ismeri egymást, hiszen annak idején együtt játszottak a Győrben és a magyar válogatottban is.

Az első igazi nagy helyzet a Gyirmót előtt adódott. A 16. percben Medgyes a bal oldalról mindössze négy méterről, kicsit kisodródva lőtt kapura, de Halasi óriási bravúrral hárított. A 28. percben bal oldali szabadrúgás után Szegi a jobb kapufa mellé fejelt. Négy perccel később Pethő 25 méteres lövését a léc alól tolta szögletre Halasi. A félidő utolsó percében jobb oldali szöget után ismét Pethő előtt nyílt lehetőség, de az oldalhálóba fejelt. Az első félidőben tökéletesen oldotta meg a feladatát a Tiszakécske. Stabilan és fegyelmezetten védekezett, nem egy alkalommal hat, nyolc védővel, nem engedve lehetőséget a Gyirmótnak a gólszerzésre. A hazaiak bár többet birtokolták a labdát, és mezőnyfölényben is játszottak, a két helyzetükön kívül nem tudtak maradandót alkotni.

Az 58. percben jobb oldali szöglet után Szegi csúsztatta meg a labdát Kovács Milán elé, aki közelről a kapu fölé fejelt. Pontosan egy óra telt el a találkozóból, amikor baloldali szöglet után Farkas András lövését a jobb alsó sarokból ütötte szögletre Rusák. Nyíltabban játszott a Tiszakécske, és talán ennek köszönhetően a 63. percben Kovács Milán jobb oldali beadása után Medgyes Zoltán fejelt a hálóba 1-0. A gól tán változtatott a védekező taktikán Klausz László, mert két támadót küldött be a pályára Vólent és Agwata személyében. A 74. percben Madarász lövése centikkel ment el a bal alsó kapufa mellett. A 88. percben Vólent jobb oldali beadása után Pongrácz fejelt közelről a kapu mellé.

Az első játékrészben egyértelműen fölényben játszott a hazai csapat, de a tiszakécskeiek jól védekeztek. A második félidőben nyíltabban kezdtek játszani a vendégek, több alkalommal is a hazaiak kapuja elő kerültek, helyzetük is adódott, de azt nem tudták gólra váltani. A Gyirmót egy jobb oldali beadás után megszerezte a vezetést, ami elegendő volt számára, hogy megnyerje a mérkőzést.

- Keresem azt a szót, amit használjak, ezután a mérkőzés után, nyilatkozta Klausz László. - Az egész mérkőzés alatt nem éreztem úgy, hogy annyira bízunk magunkban, mert a Gyirmót ott van az élmezőnyben. Nem nyújtottuk azokat az átmeneteket, mint a Pécs és a Kazincbarcika ellen, utána pedig nem tudtuk befejezni a labdabirtoklásunkat. Nagy nyomás helyeződött a védelmünkre, mert sajnos elől gyengébbek voltunk. Egy ilyen kihagyás után, egy hosszan érkező beadás után kaptuk a gólt. Az utolsó húsz percben változtattam, a Gyirmót is cserélt is visszább álltak, tartva az eredményt, és rájuk tudtunk menni. Sajnos így sem alakult ki olyan helyzet, amiből gólt tudtunk volna szerezni. Volt úgy, amikor pontatlanul indítottunk, pedig rá lehetett volna vinni az ellenfélre a labdát. Ezt sokkal jobban csináltuk a Pécs, meg a Kazincbarcika ellen, tette hozzá a vezetőedző.

Gyirmót FC Győr-Tiszakécskei LC 1-0 (0-0)

Győr, 512 néző, vezette: Sipos Tamás (Szécsényi István, Ország Péter).

Gyirmót: Rusák - Szegi, Polgár, Hajdú Á. (Hudák 80.), Helembai, Nagy P., Kovács M., Madarász, Soltész (Erdei 84.), Pethő (Simon 84.), Medgyes (Kicsun 92.). Vezetőedző: Csertői Aurél

Tiszakécskei LC: Halasi - Balázs B., Kiprich, Csáki, Farkas A. (Vólent 73.), Biben (Pongrácz 41.), Kiss, N. Erdei, Vajda, Winkler (Major 52. Agwata 73.), Zamostny (Horváth Z. a szünetben). Vezetőedző: Klausz László

Gólszerző: Medgyes a 63 percben.