1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Nem bírt egymással a Lakitelek és a Hírös-ÉP

A vármegyei II. osztályú labdarúgó bajnokság Északi csoportjában a 21. fordulót bonyolították le, melyben a Lakiteleki TE az SC Hírös-ÉP Egyesületet fogadta. Küzdelmes mérkőzésen egyik csapat sem tudta legyőzni a másikat.

 

A találkozó előtt a vendégek a tabella élén álltak, míg a hazaiak a hatodik helyet foglalták el, így a kecskemétiek voltak a mérkőzés esélyesei. Ráadásul a Megyei Kupa 3. fordulójában is összesorsolták a két csapatot, akkor a kecskemétiek 4-1 arányban nyertek. Adva volt tehát a lehetőség, hogy a Lakitelek visszavágjon azért a vereségért. A 21. percben jobb oldali szöglet után Dani Tamás fejelt a kapu közepébe 0-1. A hazaiak az első játékrész utolsó előtti percében egyenlítettek. Tombácz Barnabás bal oldali szabadrúgása után Győri Sándor a jobb felső sarokba fejelt 1-1.

Az első félidő gyenge játéka után a másodikban felpörögtek az események. A 47. percben a Hírös-ÉP ismét vezetést szerzett, és ismét szögletből. Ezúttal Kiss Benedek fejelt a kapuba 1-2. Az 56. percben Farkas Gaszton kint állt a kapujából, Dóka Dávid ezt észrevette, és mintegy negyven méterről megcélozta a kaput. Farkas visszaért és a léc alól tolta szögletre a labdát. A 66. percben Kiss Benedek Győri lövését a gólvonal elől tolta szögletre. A 88. percben Kovács László 35 méteres szabadrúgása utat talált a bal alsó sarokba 2-2.

Két különböző félidőt láttak a nézők. Az elsőben mind két csapat gyengén játszott, de a második játékrészben már izgalmas és változatos volt a játék. Talán a helyzetek alapján a hazaiak közelebb álltak a győzelemhez de a döntetlen igazságosnak mondható.

Lakiteleki TE–SC Hírös-ÉP Egyesület 2-2 (1-1)

Lakitelek, vezette: Biber Tamás (Juhász Tamás, Rosta Kevin).

Lakitelek: Balla - Kotvics, Győri, Tombácz (Kovács M. 94.). Szabó Á., Illés, Tamásy K., Kakó (Kovács L. 69.), Dóka, Hencz (Magyar P. 78.), Tamásy R.

Hírös-ÉP: Farkas G. - Kiss B., Mécs, Dani T., Pánczél (Balogh 46.), Parázs, Szakter (Gréczi 65.), Kövecs, Horváth T. (Marozsi 53.), Horváth Z., Maczelka (Kitl 78.).

Gólszerző: Győri 44., Kovács L 88., ill. Dani 21., Kiss 47.