1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Meg van a Tiszakécske első tavaszi, hazai győzelme

A Merkantil Bank Liga NB II.-es labdarúgó bajnokság 27. fordulójában a BFC Siófok látogatott a Tiszakécskei Városi Sportcentrumba, hogy megmérkőzzön a Tiszakécskei LC-vel.

 

Az előző fordulóban hazai pályán csak döntetlent tudott elérni a Siófok a Soroksár ellen, ami után Dragan Vukmir vezetőedző azt nyilatkozta, hogy az első félidőben belementek egy olyan lassú tempóba, ami nem nekik kedvezett. A Soroksár két kapura lövésből két alkalommal be is talált. Éppen ezért végig futniuk kellett az eredmény után, ami kapkodó játékot eredményezett. A hajrában keservesen megszerzett gólnak köszönhetően örülhettek az egy pontnak. Az a játék, amit akkor játszott a Siófok, reményt adhatott arra, hogy a Tiszakécske le tudja győzni őket. Minden valószínűség szerint Klausz László vezetőedző fegyelmezett játékot kért játékosaitól, és azt, hogy tartsák be a taktikát, ami eredményre vezetett. A hazaiak közül többen is: Vólent Roland, Zamostny Balázs és Farkas Norbert is játszott korábban a Siófok csapatában.

Az első félidő eleje tapogatózó játékkal folyt, mind a két fél rá akarta kényszeríteni akaratát a másikra. Az első igazi nagy helyzet a hazaiak előtt adódott, pontosabban Vólent előtt, akinek fejes a 30. percben bal oldali keresztlabda után nem találta el a kaput. Válaszként Farkas Balázs közeli fejesét a léc alól ütötte ki Antal Botond. A második játékrész elején hamar gólt szerzett a Tiszakécske. A 48. percben jobb oldali keresztlabda után Vólent megnézte a hosszú felső sarkot és oda fejelt 1-0. Tíz perccel később Pongrácz mellel adta haza a labdát, Antalnak nyújtózkodnia kellett ahhoz, hogy ne menjen be a jobb alsó sarokba. A 68. percben Polényi lövése alig szállt el a felső léc fölött. A rendes játékidő letelte előtt három perccel Vachtler jobb oldali beadását Horváth Zoltán kapásból lőtte kapura, de Hutvágner résen volt.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, de a helyzetekkel és a gólokkal adósak maradtak a csapatok. A második játékrész elején megszerezte a vezetést a Tiszakécske, és utána arra törekedett, hogy az előnyét megtartsa. A találkozó végén mindent egy lapra téve támadott a Siófok, de gólt nem tudott szerezni. A találkozón Vólent külön őrizetet kapott, és nem egyszer csak szabálytalanul tudták elválasztani a labdától. A hazai csapatnak ez volt az első idei tavaszi győzelme, ami azt is jelentette, hogy ezzel a tabellán feljött a 11. helyre. Siófoknak pedig elszenvedte az első tavaszi idegenbeli vereségét.

- Nagyon örülök a győzelemnek a két vereség után, nyilatkozta a mérkőzés után Klausz László. - Kicsit felemás volt a két félidő, annak ellenére, hogy az első játékrészben arra törekedtünk, hogy gólt szerezzük. Annyi kialakított helyzetünk nem volt, de működött az, amit kértem a játékosoktól. A második félidőben stabilizálni szerettem volna csapatot a cserrékkel, de majd nem az ellenkezőjét értem el, mert nagyon magunkra húztuk az ellen felet. Ettől függetlenül a stratégiánk a mai nap jól működött, tette hozzá a vezetőedző.

- Nagyon nehéz mérkőzés volt, de úgy érzem, hogy nem érdemeltünk vereséget. Az első félidőben voltak olyan helyzeteink, amit gólra kellett volna váltani. A második játékrészben is akadtak, de azokat sem sikerült belőni. Szerintem egál meccs volt, vélekedett Dragan Vukmir.

Tiszakécskei LC-BFC Siófok 1-0 (0-0)

Tiszakécske: Antal B. - Balázs B., Szekér, Kiprich, Csáki, Szekér (Farkas N.a szünetben), Vajda, Kiss N. (Oláh M. 72.), Biben (Vachtler a szünetben), Erdei, Zamostny (Horváth Z. 72.), Vólent (Pongrácz 58.).

Siófok: Hutvágner - Polényi, Horváth M., Debreceni, Varga B., Varjas, Szakály (Girsik 82.), Major, Nyitrai (Valter 56.), Kerezsi (Horváth P. 56.), Farkas B. Vezetőedző: Dragan Vukmir.

Gólszerző: Vólent a 47. percben.