1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Jó hajrájának köszönhetően pontot szerzett a Nyárlőrinc

A vármegyei II. osztályú labdarúgó bajnokság Északi csoportjában is elkezdték a tavaszi mérkőzéseket a csapatok. A 15. fordulóban a Nyárlőrinci LSC a Kiskunfélegyháza II gárdáját fogadta.

 

A tavasz első jelei közé tartozik az is, hogy a vármegyei csapatok is pályára lépnek, hogy folytassák az ősszel elkezdett labdarúgó bajnokságot. A Nyárlőrinc első tavaszi mérkőzését hazai pályán a Kiskunfélegyháza II ellen játszotta. A vendégcsapat teljesen átalakult az előző évekhez képest, hiszen csak két tapasztalt játékos szerepel a keretben, Fricska Miklós és a csapatkapitány Szabó Tamás. A többiek mind nagyon fiatalok. Éppen ezért várható volt, hogy nagy lendülettel fognak kezdeni, hogy eldöntsék a találkozó sorsát. Így is lett, mert már a 7. percben egy ellentámadás során Fricska Miklós megszerezte a vezetést a Kiskunfélegyháza számára. Pontosan tíz perc telt el utána, mikor újabb találattal Fricska növelni tudta az előnyüket. A Nyárlőrinc harcolt, küzdött, de szépíteni csak a szünet előtt sikerült Faragó Sándor révén.

A szünetben próbált frissíteni a hazai gárda, mert három cserét is végrehajtottak. Bár a második játékrész elején még úgy tűnt, hogy a Kiskunfélegyháza folytatni fogja majd az első félidőben nyújtott játékát, de a nyárlőrinciek egyre többször állították meg a lendületüket. Egy alkalommal pedig Balla Tamás kapusnak kellett bravúrt bemutatnia. Bár mind a két fél részéről sok volt az eladott labda, de a hazaiak egyre jobban ellenfelük fölé nőttek. A 83. percben egy szép akció révén Kovács Mihálynak sikerült egyenlíteni. Ezt követően mindent egy lapra feltéve rohamoztak, helyzeteket alakítottak ki, de igazi gólveszélyes támadásuk nem volt. Talán, ha kicsit hamarabb sikerült volna egyenlíteniük, akkor a győzelem is meg lehetett volna. Ennek ellenére a fiúk így sem vallottak szégyent, és mivel a Kerekegyháza hazai pályán kikapott az SC Hírös-ÉP Egyesülettől, így maradtak a tabellán a harmadik helyen.

Nyárlőrinci LSC–Kiskunfélegyháza II 2-2 (1-2)

Nyárlőrinc, 100 néző, vezette: Bosnyák Sándor Attila (Rigó Viktória, Csorba Gábor).

Nyárlőrinc: Balla – Palatinus, Sajtos, Kovács M., Malomsoki (Tóth R. 46.), Rimóczi (Torbavecz 46.), Faragó (Németh N. 46.), Csomor, Kecskés, Sáfrány (Utasi 59.), Túri (Kasza 46.).

Kiskunfélegyháza II: Zsigó – Németh Z., Tóth L., Horváth B., Besze (Szőke 65.), Szabó T., Karsai (Kurgyis 85.), Szalai (Török 74.), Berekszászi, Polgár, Fricska.

Gólszerző: Faragó Faragó 43., Kovács 83., ill. Fricska 7., 17.