1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

A KLC otthonában nyert a Tiszakécske II

A vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 14 fordulójában a Kecskeméti LC a Tiszakécske II gárdáját fogadta. A vendégek sima győzelmet arattak a hazaiak felett.

 

A Tiszakécske már az első félidőben magához ragadta a kezdeményezést és végig ők játszottak fölényben. A fiatal hazai csapat, új edzővel, Márton Pállal, nem tudott igazán gólhelyzetet kialakítani. A 13. percben bal oldali beadás után Oberna fordulásból lőtt a kapuba 0-1. A 39. percben Winkler jobb oldalról adta be a labdát, Káli senkitől sem zavartatva a kapu közepébe fejelt 2-0. A hazaiak az első órában még kapura sem lőttek, így csupán az volt a kérdés, hogy mennyivel nyernek a vendégek. A második játékrészben a Tiszakécske már az eredmény tartására törekedett.

- Sajnos az első félidőben már eldőlt a mérkőzés sorsa, nyilatkozta a találkozó után Márton Pál a KLC edzője. - Próbáltuk a srácokat felkészíteni arra, hogy az ellenfelünk ne használja ki a rutintalanságunkat, de természetesen voltak egyéni hibák is. A második félidőben a játék képe kicsit módosult, azzal már elégedettebb voltam. A Tiszakécske nem tudott annyit futni, minta a mi fiatal csapatunk, erre építettük a második játékrészt. Azt gondoltuk, hogy majd elfáradnak, de ezt kitolták, rutinból sokat pihentek, sokat passzoltak hátul, okosan csinálták, megérdemelték a győzelmet.

- Az első mérkőzés mindig nagyon nehéz, mert nem tudjuk, hogy mit várjunk két és fél három hónap után, vélekedett Bagi Gábor, a vendégek technikai vezetője. - Nem szeretem az edzőmérkőzéseket, mert az nem adja vissza azt, amit a bajnoki találkozók. Igazából azt kaptam, amit vártam. A mérkőzés előtt és a szünetben is azt mondtam a játékosoknak, hogy azon múlik minden, hogy mikor tudunk gólt szerezni. Az viszont meglepett, hogy az első találatunk után, megpróbáltak kontrára játszani, nem nyitottak annyira. Nem lehet mást mondani, nem kaptunk, gólt, viszont rúgtunk kettőt. Mezőnyben és labdabirtoklásban mi voltunk jobbak, akadtak helyzeteink, de így az első meccsel elégedett vagyok. Ha szabad ilyet mondani akkor szerintem a KLC kicsit gyengébb lett most tavasszal. Ezen a mérkőzésen mi domináltunk és megérdemelten szereztük meg a három pontot.

Kecskeméti LC-Tiszakécskei LC II 0-2 (0-2)

Kecskemét: Kormos – Terbe, Huszka, Kurucz, Tóth A. (Major 63.), Varga (Zábrádi 77.), Patvaros, Ludvigh (Fekete 63.), Kőrös, Bessenyei (Kele 88.), Kovács D. (Ónodi 84.).

Tiszakécske II: Cseh – Bankó, Horváth A., Szólát (István L. 52.), Oberna (Ondó 84.), Klemenc, Káli (Tóth M. 76.), Tóth K. (Jelenfi 88.), Farkas A., Hoffmann, Winkler.

Gólszerző: Oberna 13., Káli 39. percben.