1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Klausz László korábbi csapata érkezik a Tisza-partjára

A Merkantil Bank Liga NB II.-es labdarúgó bajnokság 25. fordulójában a Tiszakécskei LC az ETO FC Győr gárdáját fogadja. A kisalföldiek egy ponttal előzik meg a Tisza-parti kisváros csapatát.

Az elmúlt fordulóban a győriek hazai pályán a Soroksár ellen játszottak és 1-1-es döntetlent értek el. A fővárosi gárda az első félidőben vezetést szerzett, de a találkozó hajrájában az ETO-nak sikerült egalizálni az eredményt. Ez pedig arra enged következtetni, hogy Rába-partiak a mérkőzés végéig hajtanak, küzdenek, hogy minél jobb eredményt érjenek el.

A tiszakécskeiek Balmazújvárosba utaztak, akiket az a Visinka Ede irányít, aki korábban éppen Tisza-parti kisváros másodosztályú gárdáját irányította. A vendégek meg akarták mutatni, hogy igen is tudnak harcolni a három pontért. Bár a nyírségiek birtokolták többet a labdát és akciójuk is veszélyesebbek voltak, még sem sikerült nyerniük. Érett már az idei első győzelem a Tiszakécske számára, és az pont külön öröm, hogy ezt pont a Nyíregyháza ellen sikerült megvalósítani.

Vasárnap újabb nehéz feladat vár Klausz László játékosaira. Az ETO FC Győr érkezik a városi sportcentrumba. A tiszakécskeiek mestere egy évvel ezelőtt még a győri csapatot irányította, így jól ismeri a játékosokat, tisztában van a képességeikkel. Igaz, az új edző, Tímár Krisztián taktikáját nem ismeri, de sokat érhet az a tapasztalat, amit a győri játékosok között töltött. – Nem gondolom, hogy előnyt jelent az, hogy én Győrben dolgoztam. Itt az ellen példa éppen a Nyíregyháza elleni mérkőzésünk. Visnka Ede kollégám is ismerte a tiszakécskei játékosokat, még sem sikerült nyerniük. Minden edző mást próbál játszani a csapatával. Az ETO-ban is történtek változások, de bízom abban, hogy hasznos információval tudok szolgálni a srácoknak, és itthon tudjuk tartani a három pontot. Jó csapatról van szó, fizikálisan rendben vannak, van jó pár fiatal játékosuk, akik hajtanak, mennek az utolsó percig. Éppen ezért azt gondolom, hogy kemény küzdelem lesz.

Az elmúlt időszakban nem csak a tiszakécskeieknél, de más csapatoknál is előfordult az, hogy a találkozó hajrájában változott meg az eredmény. Ezzel kapcsolatban Klausz László elmondta, hogy az szinte trend a nemzetközi porondon is, hogy nagyon sok mérkőzés az utolsó tíz percben, vagy a hosszabbításban dől el. Azok lélektani pillanatok, az a csapat amelyik vezet, az eredményt akarja tartani, és visszább húzódik. Az ellenfél többet kockáztat a pontrúgásoknál többen mennek fel. Ezek mind olyan dolgok, amire szinte nem lehet felkészülni. Tiszakécskével az is előfordult, hogy a mérkőzés végén változtatták meg az eredményt, de az is, hogy az ellenfelük talált a hálójukba. De ez nem csapat probléma, hanem a mostani labdarúgásbak a nagyon fontos része, hogy az utolsó perceket mentálisan és fizikálisan hogyan bírják a játékosok. Az viszont tényként említette, hogy a pontrúgásokat jobban le kell védekezni, mert a Nyíregyháza elleni mérkőzésen is abból kaptak gólt, igaz abból is szereztek találatot. A vezetőedző szerint, ilyenkor gyorsabban el kell osztani a játékosokat. Lenni kell akár egy idősebb játékosnak, vagy a kapusnak, akik gyorsabban kiosztják a beérkező embereket. Ezt természetesen a csere előtt minden kivel megbeszélik, hogy kit kell átvenni, de gyorsan zajlanak a szituációk.

Sajnálatos módon továbbra is vannak sérültek a csapatnál. Horváth Zoltán és Vajda Botond még nem tud együtt edzeni a csapattal, de Kiprich Dávid már gyógyulóban van. Az ETO FC Győr elleni találkozó vasárnap 15 órakor kezdődik a Tiszakécskei Városi Sportcentrumban.