1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Óvodás farsang bohóccal és Mesélő dallamokkal

Megtartotta hagyományos farsangját a Nyárlőrinci Kincskereső Óvoda és Bölcsőde. A gyerekek Dóbiás Péter és barátai jóvoltából zenés műsort láthattak, hallhattak és be is kapcsolódhattak a programba. A tovább jó hangulatról Timcsi bohóc gondoskodott.

 

Először a minden csoportban külön, külön emlékeztek meg a farsangról. Természetesen minden gyermek jelmezt öltött magára, és persze az óvó nénik és dajka nénik is vállalták azt, hogy ők is beöltöznek. A csoportszobákban verseny és ügyességi játékokban vehettek rész, és mérhették le tudásukat. Volt ping-pong labda egyensúlyozó, ivóverseny, de bohóc képet is kirakhattak puzzle-ből, és az egyik nagy kedvenc a székfoglaló játék sem maradt el, ami a vidám hangulatot még jobban fokozta. Persze zenére táncoltak és alakoskodtak is. A játékokban az első három helyezett óvodás külön ajándékot kapott, de mindenki, aki részt vett benne az is kapott vigaszdíjat.

A gyerekek már megszokták, hogy Dóbiás Péterék a Mesélő dallamokban alkalomhoz illő előadást tartanak, amiben ők is szerepet vállalnak. Ezúttal is kipróbálhattak, különböző hangszereket, és tevékenyen részt vehettek a farsangi zeneműben. A délelőtt folyamán egy másik érdekes eseményre is sor került. Velük volt ugyanis Timcsi bohóc, aki a gyerekek kérésére különböző alakú lufit hajtogatott, amit természetesen mindenki hazavihetett. A gyerekek éltek is ezzel a lehetőséggel, szinte folyamatosan ott voltak a bohóc nyomában, és várták, hogy megkapják a lufijukat.

A farsang nem igazi fánk nélkül. A szülői munkaközösség jóvoltából minden gyermek kapott fánkot és üdítőt is, így lett teljes a napjuk.