1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 18 °C
  4. |

Fórum vad- és hódpörkölt kóstolással

Nem az évi rendes közmeghallgatásra, hanem lakossági fórumra várja az érdeklődőket a tiszaalpári önkormányzat, február 10-én pénteken 17 órára, az Árpád Művelődési Ház nagytermébe.

Az eseményen dr. Vancsura István polgármester beszámol majd az idei évre vonatkozó költségvetés és pályázatok nyújtotta lehetőségekről, különös tekintettel a település intézményeire vonatkozóan. Természetesen lehetőséget biztosítanak a fórumon részt vevőknek arra, hogy ők is elmondják véleményüket, észrevételeiket.

A közelmúltban megjelent cikkünk, ami a hódok által okozott károkról szólt, nagy visszhangra talált nem csak a településen, hanem országos szinten is, mert több sajtótermék is foglalkozott vele. Különösen azzal a résszel, amikor a településvezető azt mondta, hogy a kilőtt hódokból pörköltet főznek, melynek húsa hasonlít a bárány, és a borjú húsához. Éppen ezért, a fórum után Vancsura István lehetőséget biztosít a jelenlévőknek arra, hogy megkóstolják a hód húsából készült pörköltet. Ezenkívül még vadpörköltet is kínálnak majd az eseményen részt vevőknek. A településvezető úgy érzi, hogy ezzel el tudja majd oszlatni azokat a tévképzeteket, amelyek a hód fogyasztásával kapcsolatosak. A fórumra minden érdeklődőt várnak.