3 L Cafe - Lakitelek és környéke hírei! Közélet, bulvár, sport és minden ami egy kávé mellett megbeszélhető!
  1. 2023.06.04. vasárnap, Bulcsú
  2. |
  3. 21 °C
  4. |

A tiszaugi játékosok tudása több, mint amit a jelenlegi táblázat mutat

A Tiszaug Község Sportegyesület 2017-ben alakult. Előzőleg más név alatt, Tiszaug KTE néven futottak ki a pályára a labdarúgók, mert gyakorlatilag focisták alkották az egyesületet. Az új egyesületnél nagy változás történt az elmúlt év őszén, a régi elnök helyére Pusztainé Szentesi Szilviát választották meg.

Szilviának mind a két testvére, akik ikrek, az egyesületben rúgták a labdát, sőt Zoltán jelenleg is ott van, ő a csapatkapitány. Mivel a Szentesi testvérek tiszaugiak, és Szilvia is onnan származik, úgy gondolták, hogy az, ami az egyesületnél történt az elmúlt időszakban, nem mehet tovább. A régi elnök, ideje alatt nem fejezték be az öltözőt, és a labdarúgók sem kapták meg azokat az eszközöket, útiköltség térítéseket, amit beígért. Ezért döntöttek úgy a tiszaugiak, hogy szükséges változtatni. Az egyesületet három elnökségi tag irányítja, ezen kívül pedig huszonkilenc bejegyzett tagja van, plusz a mindenkori játékosok. Csak felnőtt csapatuk működik, az utánpótlásba még nem tudtak bekapcsolódni.

– Megpróbáljuk az elmúlt években felhalmozott hiányosságokat helyrehozni, mondja Pusztainé Szentesi Szilvia. – A csapat életében mindig szerepet játszottam. Ha segítség kellett nekik, akkor én segítséget nyújtottam. Mivel erős karakterű személy vagyok, úgy gondolom, hogy bennem láttak a fantáziát, hogy meg tudom változtatni a helyzetet. Még nem voltam elnök, mikor kezdeményeztem, hogy az, ami az egyesületnél történik, már nem mehet így tovább. Az előző három tagú elnökségnek Zoli testvérem tagja volt, elnökhelyettesként is dolgozott. Azt szerettem volna, ha ő most nem lesz a közvetlen elnökségbe, összeférhetetlenség miatt. Attila már nem játékos, neki más a habitusa, csak szurkoló, de ő is tagja az egyesületnek.

Kevés olyan megyei III. osztályú csapat működik, akinek olyan lelkes szurkoló tábora van, mint a Tiszaugnak, azon kívül még egyesületi sáluk is van, amelyek az elmúlt év októberének végén érkeztek meg, amiből mindenki vásárolhat, és a szurkolók vásároltak is már. Ott van a mérkőzéseken a nyakukban.

A nyár végén megtörtént a váltás így a korábbi elnöknek, aki egyben edző is volt, mennie kellett. Pusztainé Németh Lászlót kérte fel edzőnek, akit személyesen is ismert mert amikor az ikrek Lakiteleken játszottak, ő volt az edzőjük. Németh László vállalta az edzőséget, mert egy két mérkőzésen, a régi edző távozása után, Zoltán irányította a csapatot. Szilvia szerint az, hogy játsszon is, meg a labdarúgókat is koordinálja nem mehetett tovább, mivel Zoltán nem olyan erős karakterű ember, hogy az edzői feladatokat el tudja látni. Ő most csak játékos, de csapatkapitány is.

Arra kérdésre, hogy milyen célt tűztek ki a csapat elé, az elnök nem adott egyértelmű választ. – Megmondom őszintén annyira a csapattal még nem tudtam foglalkozni, mert a legelső célom az, hogy az öltöző építését be tudjuk fejezni, mert most csak olyan hetven százalékban van kész. Meg van a kivitelező, az MLSZ bólintására várunk, hogy folytatni tudjuk a befejezését. Azt is szeretném, hogy a játékosoknak olyan eszközöket, ruhákat tudjunk biztosítani, amire szükségük van. Azt gondolom, hogy a tudásuk nem azt az eredményt tükrözi, mint ahogyan állnak jelenleg a tabellán. Leültünk a fiúkkal beszélni, de úgy gondolom, hogy őket is megviselte az, ami az egyesületnél történt. Sajnos az előző elnök még nem tudta teljesen elengedni őket, mert még mindig megy a szurka piszka, a telefonálgatás, ami befolyásolja a fiúk teljesítményét.

– Ez a csapat jó, veszi át a szó Németh László. – A tudásuk alapján az első háromba vártam őket, de ez eddig még nem sikerült. Az első meccsen az én hibám miatt kaptunk ki. Én más játékot akartam kérni tőlük, mint amit tudnak. Az edzőmérkőzéseken majd megpróbáljuk azt játszani, amit kérek tőlük. Szentesi Zoli is azt mondta, hogy igen váltsunk, de lassan. A felkészülés január 10-én kezdtük, a bajnokság március 4-én kezdődik. Addig minden szombatra tervezünk felkészülési mérkőzéseket. Két alkalommal a lakiteleki ifjúsági csapat ellen, majd pedig Kamutra (Békés vármegyei település) megyünk. A többi előkészületi mérkőzések még szervezés alatt vannak.

– Az őszi fordulók befejezése után elvárásom még nem nagyon lehet a csapattal szemben, vélekedett Szilvia. – Majd csak akkor, amikor én is leteszek valamit az asztalra. A csapat most vár valamit tőlem, ha azt teljesítem, akkor utána én is tudok követelni. Az önkormányzat, ha idegenbe megyünk játszani, akkor ide adta a kisbuszát, ami nagy segítség. Az őszi fordulók után szerveztünk nekik egy bankettet, ahol meg is ajándékoztuk őket. Mindenkinek vásároltunk egy forma törölközőt. Vettünk hálókat, labdákat, rendeztük a villanyszámlát és ezt nem pályázati pénzből, hanem támogatásokból. Ahhoz képest, hogy milyen kicsi település vagyunk sokan mellénk álltak, és úgy gondolom, hogy a bizalmuk is visszajön. Igaz, eleinte nagyon kevés ember állt mellém, mikor elkezdtem az elnöki munkámat augusztus 27-én. Nagyon nagy erőfeszítésbe került, hogy ideáig eljutottunk. Most kezdem látni, hogy az emberek sorakoznak a hátam mögé. Nem az az elsődleges, hogyan játszik a csapat, hanem az, hogy egységet alkossanak. Sajnos még elég széthúzó a társaság, ami nagy lelki fájdalmam, de bízom benne, hogy mindenki látja a fejlődést, és ők is alkalmazkodni fognak hozzánk. Jelenleg tizennégy főből áll a keret, akikhez szeretnénk játékosokat igazolni. Természetesen mindenki hobbiból és szeretetből játszik, fizetett játékosunk nincs. Sokszor úgy éreztük, hogy mi szurkolók jobban szerettük volna a jó eredményt, mint a fiúk. Ezt el is mondtam a banketten. Bízom benne, hogy elfogadják azt, amit szeretnénk. Aki el akart menni, az elment, vagy elmegy, mert mindenki előtt nyitva áll az ajtó. Aki maradni akar, azt viszont szívesen látjuk, de nem szeretnénk csapatbontókat, mert annak nincs értelme. Elég keményen fogalmaztam a banketten, de úgy éreztem, hogy ezt el kell mondanom. Aki tanul belőle az maradhat, aki nem, az mehet.

Németh László azért megfogalmazott eredményt is a bajnokság végére. – Az első ötbe várom őket, de a képzeletbeli dobogó elérése a cél. A tudásuk alapján ugyanis az első háromba bele kell, hogy férjenek. Ha csúsznak, akkor pedig az első ötbe. Nagyon jó szurkoló táborunk van, sokan elkísérnek bennünket vidékre is. Ki kell ezt a lehetőséget is használni. Ne csak magukért, de a csapatért játszanak a fiúk, tette hozzá az edző.

Tiszaug jelenleg a vármegyei III. osztályú bajnokság Északi csoportjában a kilencedik helyet foglalja el. A harmadik helyezett Helvéciától tizenhat ponttal, az ötödik Szabadszállástól pedig tíz ponttal vannak lemaradva. Össze kell tehát fogniuk annak érekében, hogy az edző elvárásait tudják teljesíteni.

Úgy tűnik, hogy az események gyorsan változnak Tiszaugon. Már nem Németh László az edző, mert információnk szerint a régi elnök olyan levelet írt, melyben arról tájékoztatja az egyesületet, hogy ha ő marad, akkor elvisz játékosokat a csapattól. Pusztainé most nagy gondban van, mert a régi elnök még mindig tud hatni a játékosokra. Edzőt keres, remélhetőleg talál is.