1. 2024.04.23. kedd, Béla
  2. |
  3. 9 °C
  4. |

Törökországba utazott edzőtáborba a Tiszakécskei LC

Az edzőtábor előtti utolsó hazai edzését kedden délelőtt tartotta a Tiszakécskei LC NB. II-es labdarúgó csapata. Törökországban tíz napig tartózkodnak, majd a tavaszi rajt előtt még egy hétig hazai környezetben edzenek

 

Kedden délelőtt, az eső miatt, a műfüves edzőpályán gyakoroltak a játékosok, ahol könnyed feladatokat hajtottak végre. Néhányan: Farkas Norbert, Pongrácz Viktor, Vólent Roland betegség miatt nem tudott részt venni a gyakorláson, de nem volt ott Lovas Zsombor sem. Ő sérülése miatt még nem tud részt venni az edzéseken. Hazai környezetben, speciális gyógytornával készül labdarúgó pályájának a folytatására. Az edzésen feltűnt viszont két fiatal játékos, még pedig Biben Barnabás, aki az MTK Budapesttől érkezett, és az U19-es válogatott keret tagja, valamint Major Szabolcs, aki a Kecskeméti TE játékosa. Mind a ketten 2003-ban születtek, így a fiatalok létszámát szerette volna a klub velük növelni.

Szerdán délelőtt autóbusszal indult a társaság Budapestre, ahonnan repülővel utaztak tovább a törökországi Sideba, ahol tíz napot tölt a csapat. Velük utazott a szintén fiatal, mindössze tizennyolc éves Vajda Botond is, akit a Tiszakécskei LC a Diósgyőrtől kapott kölcsönbe június 30-ig. Ugyancsak kölcsönben van a klubnál Biben Barnabás is. Ők mind a ketten aláírták már a szerződésüket, és mind a két fiatal labdarúgó a középpályán szerepelt eddigi csapatában. Major Szabolcs is utazott a kerettel, de egyelőre még csak próbán van a Tisza-parti kisváros csapatánál. Az edzőtábor után minden bizonnyal kiderül majd, hogy kap-e szerződést a klubtól. Nem véletlenül keresett egyébként fiatal játékosokat az egyesület, mert az őszi szezonban mindössze hárommal (Lovas Andor, Lovas Zsombor, Kiss Nándor) rendelkeztek, akik közül Zsombor megsérült. Nem lehetett úgy neki indulni a tavaszi szezonnak, hogy csak két fiatal játékos szerepeljen a keretben, mert közülük egynek, bajnoki mérkőzéseken, mindig a pályán kellett és kell szerepelni. Úgy tűnik az új igazolásokkal könnyebb lesz majd Klausz László vezetőedző dolga ezen a téren, mert lesz választási lehetősége.

A beteg játékosok és Nyilas Elek szakmai igazgató szombaton csatlakozik a kerethez. A kint tartózkodásuk alatt három felkészülési mérkőzést játszik a csapat, Az első találkozót a szerb másodosztályban szereplő FK Napredak csapata ellen vívják a Tisza-partiak szombaton. Utána további két mérkőzés vár még a keret tagjaira, amiből egyet már lekötöttek a koszovói Dukagjini csapata ellen, január 20-án pénteken. A harmadik felkészülési mérkőzés időpontja január 18-án lesz, de hogy milyen csapat ellen, az még egyeztetés alatt áll.