1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház gyermek osztályát segítik a vadászok

A már hagyományos jótékonysági vadászatot ezúttal is megtartották Bács-Kiskun megyében, mégpedig két helyen. A férfiak Lakiteleken a Hungarikum Ligetben gyülekeztek, a hölgyek pedig Nemesnádudvaron. Az összegyűjtött pénzből a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház gyermekosztályának vásárolnak eszközöket.

 

Megszokott dolog már, hogy december 27-én jótékonysági vadászatot szerveznek megyénkben. A Hungarikum Ligetben megjelent vadászokat a Kiskun Vadászkürt Egyesület tagjai kürt szóval köszöntötte, majd Madari Róbert Lakitelek polgármestere kívánt sikeres vadászatot mindenkinek. Seres Róbert tájegységi fővadász elmondta, hogy ebben az évben több nehézséggel is szembe kellett nézni, de az az áldozatvállalás, amit a gyerekek egészségért tettek a vadászok, mindenképpen nagyszerű dolog.

– Országosan az eddig összegyűlt adomány meghaladta a 120 millió forintot. Több mint nyolcvanezer gyerek gyógyításában segítettek azok az eszközök, amelyeket vásároltunk ebből a pénzből, illetve adományból. Nem pénzt utalunk át, hanem minden megyében, az összegyűjtött pénzből, valamilyen orvosi eszköz vásárlása történik, ami hiánypótló, amire a kórházak költségvetése nem ad lehetőséget. Vettünk már intenzív gyermekágyat, és koraszülött ultrahangot is. Örömmel jelenthetem be, hogy az összes nehézség, illetve a családias vadászat ellenére, mert most kicsit kevesebben vagyunk, mint a korábbi években szoktunk lenni, az összegyűjtött adomány értéke, minden eddigi értéket meghaladta Bács-Kiskun megyében. A teljes bruttó összeg három és félmillió körül lesz, ami pedig a költségek után megmarad, közelíti a hárommillió forintot. Ekkora adományt még soha nem tudtunk adni a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház gyermekosztálynak. Örülünk annak, hogy ilyen mértékben tudjuk segíteni a kórház ellátását, illetve a gyerekek gyógyítását, mondta Seres Róbert.

Idén először, az ország vadász hölgyei egy külön vadászaton vettek részt, mégpedig Nemesnádudvaron. Az, hogy ilyen nagyszerű eredményt tudtak elérni az adományokkal ebben az évben, az több fontos személy részvételével tudott megvalósulni. A jótékonysági vadászat Bács-Kiskun megyei nagykövete dr. Mák Kornél, megyei alelnök, aki nagy segítséget nyújtott a megvalósításban. Dr. Koncz István a szervezésben jeleskedett, Dávid Réka a vadász hölgyek Bács-Kiskun megyei vezetője is aktív szerepet vállat a megvalósításban.

A Kecskeméti Városi Vadásztársaság területén Utasi Balázs vadászmester irányításával, huszonkét vadász, köztük több orvos, hat hajtó, akik szintén vadászok, vett részt a négy hajtásban, akiket a társaság vadászházánál pogácsával, melege teával és kávával kínáltak a jótékonysági vadászat megkezdése előtt. Bár kellemes napsütéses idő volt, de a szél erősen fújt, ami megnehezítette a lövéseket. Ezúttal nem csak fácánkakasra, de tyúkra is lehetett lőni. A négy hajtásban összesen ötvenkilenc madár esett, köszönhető ez annak a hat kutyának is, akik kihajtották a bozótosokból a madarakat, így mindenki vihetett haza egy-egy kakast, illetve tyúkot, de egy kitűzőt is kaptak Seres Róberttől, a Tőserdei Vadásztársaság vadászházánál. A teríték osztás után halászlé és túróscsusza ebédre hívták meg a vadászokat.