1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Karácsonyi ünnep a nyárlőrinci óvodában

Minden gyermek nagyon várja a karácsonyt. A feldíszített fenyőfa, az alatta lévő ajándékok nagy hatással vannak rájuk, különösen az óvodásokra. A Nyárlőrinci Kincskereső Óvodában a csoportok külön tartották a szeretet ünnepét.

 

A Maci csoportosok voltak a legfürgébbek, ők kezdtek a legkorábban. Meghívták Pénzváltó István polgármestert és Szakácsné Marsa Edina jegyzőt is az ünnepségükre. A gyerekek felállva énekeltek, majd odamentek a karácsonyfához, ahol mindenkinek ott volt a jelével ellátott könyv, amit természetesen hazavihetett. A fa alatt különböző játékokat is találtak, amivel az óvodában játszhatnak. Pénzváltó Istvánnak és Szakácsné Marsa Edinának is jutott egy-egy ajándék, még pedig egy nagy gyertya.

A többi csoportosok, míg az óvó nénik nem rendezték el a fa alatt az ajándékokat, kint vártak a folyosón és rajzokat készítettek. Amikor megszólalt a csengő, akkor megilletődve léptek be a csoportszobába, ahol teljes pompájában ott ált a karácsonyfa. Az egyik csoportban énekeltek, a másikban karácsonyhoz illő verset mondtak, míg a harmadikban az ilyenkor szokásos vallási mondatokat helyezték előtérbe a gyerekek az óvó nénik segítségével. Itt is mind a három csoportban megkeresték a gyerekek a jelükkel ellátott könyvet, majd pedig a különböző játékokat, amit azonnal ki is próbáltak. Nem maradt el az ilyenkor szokásos mézeskalács sem, mert még azt is kaptak.

Sajnálatos módon több kisgyerek, betegség miatt, nem tudott ott lenni a karácsonyi ünnepségen, de ők is megkapják a könyvüket. Mohácsiné Tóth Ágota intézményvezető elmondta, hogy az óvodás bálból befolyt összegből, a szülői munkaközösség segítségével, tudtak a gyerekeknek ajándékokat vásárolni.