1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 14 °C
  4. |

Szalagot kaptak a tiszakécskei móriczos diákok

A sportcsarnokban tartotta szalagavató ünnepségét a Tiszakécskei Móricz Zsigmond Gimnázium. Két osztály végzős tanulóinak mellére tűzték fel a barna árnyalatú szalagot.

 

Megterített asztal fogadta a szülőket, hozzátartozókat, akik a sportcsarnok lelátóján foglaltak helyet szombaton kora este. A két osztály bevonulása után a Himnusz hangjai zendültek fel, majd Gergelyné Györki Edina igazgatóhelyettes köszöntötte a jelenlévőket. Amint mondta, ezek a pillanatok elkísérik a végzős diákokat egész életükön át. – Többek közületek eddig csak a felkészülés nehézségeit éltétek át, de a mai nap végére emlékezetes eseménnyé, ünneppé válik az este. A mai nap egy átalakulás kezdete. Az osztályfőnökötök felkészítettek a szalagavatóra, mely az elmúlt évek lezárása és egy új kezdetének a szimbóluma. Ez a szalag jelzi, hogy átléptek a felnőtt korba, bizonyítja, szüleitek gondoskodásának és tanáraitok áldozatos munkájának az eredményét. Az iskola végzős diákjából hamarosan más iskolák tanulóivá, egyetemistákká, kezdő munka vállalókká váltok. A szalag emléket állít azokra a momentumokra, amikor ti is megtették a magatokét ahhoz, hogy idáig eljussatok. A szalag az iskolatársatokkal, osztálytársaitokkal való összetartozás jelképe is, mondta Gergelyné Györki Edina.

A végzős diákok mellére a szalagot az osztályfőnökei tűzték fel, majd a Szózat hangjaival ért véget az ünnepség, de nem a program. Ezt követően ugyanis a diákok átöltöztek a tánchoz. keringőt mutattak be, melyben az egyik osztály leány tagjai világoskék, a másiké pedig fehér, alkalomhoz és a tánchoz illő ruhában táncoltak. A tánc után vacsora következett, majd pedig zenés táncos mulatság.