1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

A vasárnapi mérkőzésen mondja fel a leckét a Tiszakécske

Két hét szünet után folytatódik a Merkantil Bank Liga NB II.-es labdarúgó bajnokság még pedig a 18. fordulóval. A Tiszakécskei LC a Békéscsaba 1912 Előre csapatát fogadja. A vendéglátóknak ez az utolsó ide hazai bajnokijuk.

 

A vendégek eddig nem úgy szerepeltek a bajnokságban, ahogyan azt a szurkolóik elvárták volna tőlük. Jelenleg kieső, a 18. helyen állnak a tabellán. Az eddig lejátszott tizenhét mérkőzésből négyet nyertek meg, ötször döntetlent játszottak, nyolc alkalommal pedig vesztesként hagyták el a pályát. Igaz, legutóbb 3–1 arányban legyőzték a Soroksárt. A csapatban játszó középpályás Kitl Miklós Kiskunmajsán kezdte labdarúgó pályafutását, később Kecskemétre került, ahol négy évig játszott. Három éve már a viharsarkiakat erősíti. Rajta kívül Puskás Gábor is játszott a 2020/2021-es bajnoki idényben a Kecskeméti TE csapatában. A Békéscsabának nagy szüksége lenne a három pontra, hogy elkerüljön a kieső helyről, ezért mindent meg fognak tenni azért, hogy pontot, pontokat szerezzenek.

A tiszakécskeiek kihasználták a kéthetes bajnoki szünetet, és keményen készültek a Békéscsaba elleni találkozóra. Hazai környezetben dolgoztak, edzőmérkőzést nem vívtak, csak egymás ellen játszottak. Klausz Gábor vezetőedző, aki nem régen került a csapathoz, ez alatt a két hét alatt jobban megismerhette a játékosokat, felmérhette mindenki tudását, képességét, ami rendkívül fontos a még hátralévő három bajnoki mérkőzésen. Az edzéseken próbálta a játékosokat abba az irányba terelni, amilyen játékot elvár tőlük. A fiúk egyöntetűen jól hajtották végre a feladatokat. Egy-egy taktikai elemnél azért harsant a vezetőedző hangja, de ez természetese is. Az viszont megfigyelhető volt, hogy minden játékos nagyon akart. Az egymás elleni küzdelmekben is mindenki oda tette magát és senki sem próbálta a könnyebb végét megragadni a játéknak. Nem is tehetné, mert akkor nem lenne profi játékos. Végül is a két hét elérte a célját. Edző és játékos jobban megismerte egymást, a leckét a vasárnapi Békéscsaba elleni találkozón fogják felmondani.

Természetesen kíváncsiak voltunk Klausz Gábor véleményére is, hogyan használták ki azt a két hét szünetet, ami a válogatott mérkőzések miatt volt a másodosztályban. - Ezt majd az eredmény és a mutatott teljesítmény fogja majd eldönteni, mondta a vezetőedző. - Ha azt kell néznem, hogyan dolgoztak ez alatt az idő alatt, mert ez volt az első ilyen rövidebb periódus, amit együtt tudtunk tölteni, akkor azt kell, hogy mondjam, hogy hozzáállásban és minőségben is nagyon jól dolgozott a társaság. Nagyon bízom abban, hogy ez az alázat és akarat a Békéscsaba elleni mérkőzésen is látható lesz majd. Sajnos a Dorog elleni mérkőzésen szinte minden párharcot elveszítettünk, pedig jó képességű csapatunk van. A hozzáállás és a mentalitás, ami most a világbajnokságon is látható, nagyon fontos. Nem csak a Békéscsaba elleni találkozótól, hanem a még hátralévő idei két mérkőzéstől is azt várom, hogy megfelelő pozícióban legyen a csapat, és azt az alázatot, amit az edzésen is mutattak, szeretném a mérkőzésen is látni, mert akkor biztos vagyok benne, hogy eredménnyel is párosul.

Klausz László elmondta még, hogy két sérült van a keretben, Kalmár Ferenc, aki már hónapok óta nem áll a csapat rendelkezésére, valamint Lovas Zsombor, a többiek egészségesek. A vasárnapi Békéscsaba elleni találkozó 15 órakor kezdődik a városi sportcentrumban.