1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Országos döntőbe jutottak a tiszakécskei diákok

A Magyar Sportlövők Szövetsége Nagykőrösön bonyolította le az általános és középiskolások sportlövő bajnokságának Bács-Kiskun megyei döntőjét. A versenyen a Tiszakécskei Móricz Zsigmond Gimnázium diákjai remekül szerepeltek.

 

A gimnázium négy tanulója vett részt a november 12-i megmérettetésen, ahol a tanulók a nyílt irányzékú légpuska 20 lövéses versenyszámában indultak egyénileg, illetve a lányok csapatban is. A küzdelemben Bajzáth Botond (10.B) első, Gergely Lana (9.Ny) második, Kenyeres Nóra (9.B) harmadik, Bartus Helga (9.B) pedig negyedik helyezést ért el. A lányok csapatban nem találtak legyőzőre. Részvételük és eredményeik már azért is dicsérendők, mert szűk egy hét alatt készültek fel a diákok Gergelyné Győrki Edina és Szijj Anita sportlövészet vezetők segítségével, a tantestület és a szülők támogatásával a versenyre.

Korábban aktív és eredményes sportlövészet folyt Tiszakécskén, de ez 2015 óta sajnálatos módon eltűnt a városból. Most a Móricz Gimnázium igyekszik újjáéleszteni ezt a sportot, ettől a tanévtől kezdődően szakköri formában próbálják meg a szinte lehetetlent. A sportszakkör még nagyon gyerekcipőben jár az intézményben, nincsenek saját légpuskáik, sem helyük az állandó gyakorlásra. A Tiszakécskei Lövész, Technikai és Szabadidősport Egyesület adott kölcsön légpuskákat, illetve biztosított két alkalommal gyakorlási lehetőséget számukra, az induláshoz és a felkészítéshez pedig Mahlaj Róbert és Mata József nyújtott nekik segítséget.

A következő megmérettetés az országos döntő lesz december 17-én Komáromban, amire a fenti sikerek után nagyon lelkesen készülnek a Móriczos diákok.