1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 14 °C
  4. |

Nem szerzett pontot Dorogon a Tiszakécske

A Merkantil Bank Liga NB II.-es labdarúgó bajnokság 17. fordulóját vasárnap rendezték. Nyolc nap alatt ez volt már a harmadik találkozó, amit a csapatoknak le kellett játszani. A Tiszakécskei LC azzal a céllal utazott Dorogra, hogy növelje pontjainak a számát.

A hazaiak eddig a szezonban nem úgy szerepeltek, ahogy szerették volna, mert az utolsó helyen álltak a tabellán. Főleg a védelmük az, és ezt ők is elismerik, ami sebezhető, hiszen harminc alkalommal rezdült már meg eddig a hálójuk, ami a második legtöbb gól az osztályban. Ez lehetett az, amit a tiszakécskeieknek ki kellett volna használni. A két csapat eddig öt alkalommal találkozott egymással a másodosztályban, amiből két-két dorogi és tiszakécskei győzelem született, egy mérkőzés pedig döntetlennel végződött.

A győztes csapaton ne változtass. Ez lehetett az elve Klausz Lászlónak, a Tisza-parti kisváros csapatának a vezetőedzőjének, aki ugyan azokat a jelölte a Dorog, mint a Szentlőrinc ellen. A találkozó azonban nem úgy kezdődött, már nem először, ahogyan a tiszakécskeiek szerették volna, mert korán gólt kaptak, ráadásul rövid idő alatt nem is egyet, hanem kettőt. A 17. percben Sztojka remek cselekkel kígyózott át a vendég védőkön, és nagyszerűen eltalált lövésével kilőtte a jobb alsó sarkot 1-0. Mindössze három percet kellett várni az újabb hazai találatra. Ezúttal is egy kitűnő szóló után született meg a második Dorogi találat. Barna Gergő passzolt Szalaihoz, aki egy kicsit körülményeskedett, de így is be tudta venni Antal Botond kapuját 2-0. Jó félóra telt a találkozóból, mikor az első helyzetét alakította ki a vendégcsapat. Balajti szabadrúgását a remekül fejelő Csáki nem sokkal küldte a kapu fölé. A 38. percben sikerült szépíteni a Tiszakécskének. Ezúttal is Balajti volt az, aki senkitől sem zavartatva vitte fel a labdát, Horváth Zoltánhoz passzolt, aki kihasználva testi erejét, két védőt is lehámozott magáról, majd mintegy tizenkét méterről a bal alsó sarokba lőtt 2-1.

A második játékrésznek az volt a kérdése, hogy tud-e szépíteni, esetleg vezetést szerezni a Tiszakécske. Ennek érdekében Klausz László három cserét is végrehajtott a szünet után. Alig telt el öt perc a második félidőből, már is Antal Botondnak kellett bizonyítania. Szöglet rúgás után Kárász közeli fejesét bravúrral hárította. A 60. percben, az újabb Sztojka szöglet után, ismét két góllal vezetett a Dorog. A beadás után ezúttal is Kárászhoz került a labda, aki nem tétovázott, lövésébe még bele tudott érni Antal, de szerencsétlenségére pontosan Vigh elé tudta ütni, aki közelről nem hibázott 3-1. A 75. percben tovább növelte előnyét a hazai csapat. Jobb oldalról adott keresztlabdára jókor érkezett Szedlár, és az ötösről a hólóba lőtt 4-1. A 84. percben csökkenteni tudta a hátrányát a vendégcsapat. Erdei bal oldalról beadott labdájára jókor érkezett Zamostny és fejéről a jobb alsó sarokba került a labda 4-2.

Ezen a mérkőzésen nem úgy játszott a Tiszakécske, ahogyan az elvárható lett volna tőle. A védelem nem állt biztosan a lábán, a támadók pedig nem tudták kiegyenlíteni a hátrányt. A dorogiak a kieséstől menekülve, lelkesen, sok esetben jól játszottak, és megérdemelten tartották otthon a három pontot. A Tiszakécske ezzel a vereséggel visszacsúszott a 15. helyre és nagyon közel került a kieső zónához. A bajnokságban most két hét szünet következik.

– Az első húsz percben a hozzáállásunk megpecsételte a mérkőzés kimenetelét, mert akkor már 2-0 arányban vezetett a Dorog. Beszéltünk arról, hogy a szerdai győztes mérkőzés után nem elég csak a hetven százalékot beleadni, hanem végig száz százalékon kel teljesíteni. A Dorog nem rossz csapat, direkt futball játszanak, ezúttal is jöttek előre, ráadásul a pontrúgásoknál sem koncentráltunk eléggé, így kiütközött a csapat problémája, értékelte csapat teljesítményét Klausz László.

Dorogi FC-Tiszakécskei LC 4-2 (2-1)

Dorog, 300 néző, vezette: Nazsa Tamás (Ring Kevin, Rózsa Dávid).

Dorog: Borsos – Barna (Kapornai 66.), Kárász, Lénárt, Gyurácz, Papp M., Albert (Lustyik 81.), Szalai, Sztojka, Szedlár, Vígh (Szerencsi 66.). Vezetőedző: Sluka Marián.

Tiszakécske: Antal B. – Balázs B., Végső, Csáki, Farkas N. (Farkas A. 46.), Gyurján (Winkler 46.), Kiss N. Zamostny, Erdei, Balajti (Geiger 69.), Horváth Z. (Vachtler 46.). Vezetőedző: Klausz László.

Gólszerző: Sztojka 17., Szalai 20., Vígh 60., Szedlár 75., ill. Horváth 38. Zamostny 86. Kiállítva: Lénárt 83.