1. 2024.05.19. vasárnap, Ivó, Milán
  2. |
  3. 24 °C
  4. |

Egy félidő alatt eldöntötte a mérkőzést a Tiszakécske

A Merkantil Bank Liga NB II.-es labdarúgó bajnokság hétközi fordulóval folytatódott. A szerdai, 16. játékrészben a Tiszakécskei LC a Szentlőrincet SE-t fogadta, és hat mérkőzés után újra nyerni tudott.

 

Az elmúlt fordulóban mind a két csapat vereséget szenvedett, a Tiszakécske az MTK ellen maradt alul, míg a Szentlőrincet a Soroksár győzte le. A vendégcsapat honlapján azt nyilatkozta Jeremiás Gergő vezetőedző, hogy Tiszakécskén érvényesíteni kell az akaratukat és győzni szeretnének. Ehhez azért a hazaiaknak is volt egy-két szavuk, jobban mondva góljuk. Szükség is volt rá, mert a Tisza-parti kisváros csapata az elmúlt időszakban a vártnál gyengébben szerepelt. Klausz László vezetőedző azt ígérte, hogy ezen a találkozón támadó focit fognak játszani. Az ígéretét be is tartotta, legalább is az első játékrészben.

A két csapat eddig négy alkalommal találkozott egymással. Kétszer a harmad, két alkalommal pedig a másodosztályban, amiből két tiszakécskei győzelem, egy döntetlen és egy vereség született.

A hazaiak mindjárt a találkozó elején támadólag léptek fel, sorra vezették támadásaikat, de igazi gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. A vendégek pontatlanul játszottak, sokszor eladták a labdát. A 25. perc hozta meg az első hazai gólt. Jobb oldali szöglet után, amit Erdei végzett el egy szentlőrinci védő rosszul tette bele a fejét, ezért a labda Csákihoz került, aki a jobb sarokba továbbította a labdát 1-0. Az első félidő hátralévő részében is a Tiszakécske birtokolta többet a labdát, a vendégek csak szórványos támadásokat vezettek. Az első félidő utolsó előtti percében Balajti két csel után beverekedte magát a tizenhatoson belűre, majd nyolc méterről lőtt, Bese azonban ki tudta tenyerelni a labdát szögletre. A sarokrúgást Erdei végezte el, átrúgta a túlsó oldalra a labdát, ahonnan Zamostny középre fejelte Horváth Zoltán elé, aki szintén fejjel a bal alsó sarokba küldte 2-0.

A második játékrész egészen más játékot mutatott, mint az első. Már az első percektől fogva a támadásokra helyezte a hangsúlyt a Szentlőrinc. Ennek eredményeként az 51. percben Grumic közeli lövését lábbal védte Antal Botond. A tiszakécskei hálóőrnek ebben a félidőben több alkalommal is meg kellett mutatnia, hogy jó formában van. Aztán ahogyan az lenni szokott egy hibát elkövetett a 85. percben. László Dávid húsz méterről végzett el szabadrúgást, elcsavarta a sorfal mellett és a labda jobb alsó sarokban kötött ki 2-1. A még hátralévő időben a vendégek megpróbáltak egyenlíteni, de nem jártak sikerrel. Ez pedig azt jelentette, hogy a Tiszakécske hat mérkőzés után újra nyerni tudott.

– Ketté kell bontani az első és a második félidőt, értékelte csapata teljesítményét Klausz Gábor vezetőedző. – Ehhez hozzátartozik az is, hogy az MTK elleni meccs is nehéz volt, és még a játékosokat sem tudtam úgy forgatni ahogy kellett volna. Az első félidőben betartottak mindent, amiről beszéltünk, ültek a taktikai részek, futó mennyiséggel sem volt probléma. A második félidőben a szívük vitte őket előre, de ez sem elvetendő, mert egy csapat pont attól csapat, hogy mentálisan rendben van. A győzelem, a siker kovácsolja legjobban össze a társaságot. Ha az első félidei játékunkat tovább tudjuk vinni, akkor tízben kell lennie ennek a csapatnak.

– Bár én vagyok a vesztes csapata vezetőedzője, büszke vagyok a játékosaimra, nyilatkozta Jeremiás Gergő. – Minőségi focit produkáltak, úgy játszottak, ahogyan elvárom tőlük. A második félidőben sok lehetőségünk volt arra, hogy döntetlen legyen, vagy akár meg is nyerjük a találkozót. Megérdemelték volna a fiúk azt, hogy minimum egy ponttal távozzanak. Több alkalommal sikerült a kécskei védelem mögé kerülni, sok beadásunk és blokkolt lövésünk volt, egy hazai láb azonban mindig megakadályozta a gólt.

Tiszakécskei LC– Szentlőrinc SE 2-1 (2-0)

Tiszakécske, 300 néző, vezette: Hanyecz Bence (Horváth Róbert, Belicza Bence Péter).

Tiszakécske: Antal B. – Balázs B. Végső, Csáki, Farkas N., Gyurján (Winkler 62.), Kiss N., Erdei, Zamostny (Vólent 85.), Balajti (Farkas A. 62.), Horváth Z. (Pongrácz 74.). Vezetőedző: Klausz László

Szentlőrinc: Bese – Lénárt (Farkas M. 65.), Keresztes (Kiss-Szemán 75.), Nagy Zs., Havas, Németh E., Török L. (Vidnyánszky 65.), Szabó M., Daróczi (Rétyi 75.), László D., Grumic (Mervó 75.). Vezetőedző: Jeremiás Gergő

Gólszerző: Csáki a 25. Horváth Z. a 46., illetve László Dávid a 85. percben.