1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

A Gyirmót ellen nehéz mérkőzés vár a Tiszakécskére

A Merkantil Bank Liga NB II-es labdarúgó bajnokság 14. fordulóját bonyolítják le vasárnap. A Tiszakécske LC otthonába a Gyirmót FC Győr csapata érkezik, akik az elmúlt évi bajnokságban az első osztályban fociztak.

Az már sokadszorra bebizonyosodott, hogy a magyar másodosztályú labdarúgó bajnokságban nem lehet fixre venni szinte egyetlen mérkőzést sem. Számos meglepetés született már eddig is, és minden bizonnyal fog is. A Gyirmót FC Győr gárdája az elmúlt bajnokságban még az első osztályban szerepelt, de az év végén búcsút kellett mondaniuk, így az NB II.-ben folytatják. Minden bizonnyal sokan azt várták, hogy a csapatnak ezúttal is a feljutás lesz a célja, de ebbe, legalább is az eddig mutatott játék alapján a Pécs, a Szeged, és a Diósgyőr is beleszólt. Az MTK pedig ott kapaszkodik a Győr mögött és persze a Soroksárt és a Szentlőrincet sem lehet leírni.

A tiszakécskeiek az elmúlt fordulóban, szoros végjátékkal pontot mentettek Kazincbarcikán. A Tisza-parti kis város csapata szeretne már kilépni abból, hogy mindig szoros mérkőzést játszik, és ha veszít, akkor csak egy góllal, és ha döntetlen, akkor pedig ők futnak az eredmény után. Legutóbb a Kazincbarcika ellen is hamar kaptak gólt, amit ugyan gyorsan egalizáltak, de egy újabb barcikai találat után megint hátrányba kerültek. A véghajrában azonban sikerült döntetlenre hozni az eredményt.

– Elégedettek voltunk ezzel az egy ponttal, mert mentünk az egyenlítésért és sikerült is elérni, mondta Visnka Ede. – Nem mondom, hogy sziporkázó játékkal, de nagyot ment a csapat. Ha kicsit hamarabb berúgjuk az egyenlítő gólt, akkor a győzelemért is mehettünk volna. Nyerni szerettünk volna, de Barcikán mindig jó az egy pont. Kellene már egy győzelem, mert kicsit beragadtunk a középmezőnyben. Többet szeretnénk, de minden mérkőzés életről és halálról szól, mert nagyon jó ellenfelek vannak. Szeretnénk feljebb lépni a tabellán, de nem lesz könnyű, mert jön a tavalyi NB I-es a Gyirmót, akik jó formában vannak. Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, de ahogyan az őszi szezonban már több alkalommal is bebizonyítottuk, hogy itthon stabil meccseket tudunk játszani. Győzelemmel szeretnénk elhagyni a pályát, de sajnos vannak sérültjeink, betegeink, tette hozzá a vezetőedző.

Visinka Ede Balajti Ádámot említette betegként, Máté Zsolt még mindig sérült, Farkas András pedig kapott egy rúgást a lábára, ő még nem edzett a héten, a játéka kérdőjeles. Lovas Zsombor az U19-es válogatott keret tagjaként Ciprus ellen játszott. Örömteli dolog, hogy az első mérkőzésen kapott félórát, és a magyar válogatott második gólja tőle indult el, és arra is nyílt lehetősége, hogy akár betaláljon a ciprusi kapuba. A vezetőedző elmondta, hogy a hiányzók ellenére próbálják megoldani a vasárnapi mérkőzést. Bizakodó, mert hazai pályán már több hasonló ellenfelet két vállra tudtak fektetni. Jó csapat ellen persze jobb játszani, és a Tiszakécskét már nem veszik félvállról az ellenfelek. Egy Gyirmót elleni győzelem azért meglepetés lenne, de legalább egy pontot szeretnének gyűjteni. Ennek legfontosabb eleme az kellene, hogy legyen, hogy ne kapjanak mindjárt a találkozó elején gólt, mint ahogyan erre már több alkalommal is volt már példa.

– Nem kaptunk sok gólt, de e nem is rúgtunk, vélekedett a vezetőedző. – Ugyan az a gólarányunk, mint a Szombathelynek 12 rúgott 14 kapott. Ennél többet kellene rúgnunk, mert akkor a pontjaink száma is több lenne. Zamostny eddig öt gólt rúgott, és egy gól passzt adott. Horváth Zoli és a Balajti Ádám góljai nagyon hiányoznak, de a szélső támadóké: Winkleré, Vachtleré, Gyurjáné és Geigeré is. Vannak góllövők a csapaton belül, de vagy nem jutunk el olyan szituációba, vagy nem tudunk a kapuba találni. Jobban és eredményesebben kell játszani, és akkor lesznek gólok és pontok, hangsúlyozta Visinka Ede.

A Gyirmót FC Győr elleni találkozó vasárnap nem 17 órakor kezdődik, ahogyan az eredeti kiírásban szerepelt, hanem 15 órakor Tiszakécskei Városi Sportcentrumban.