1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 18 °C
  4. |

Nem bírt egymással a Tiszakécske II és a Kunbaja

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 9. fordulójában Kunbaja látogatott a Tiszakécske II otthonába. Az újonc nem kezdte rosszul a bajnokságot, mert azonos pontszámmal a házigazdával állt a találkozó előtt a tabellán.

 

Jól kezdődött a mérkőzés a tiszakécskeiek számára, mert Momcilov a 2. percben kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt. Az ítélet végrehajtó Vólent volt, aki a bal alsó sarokba lőtte a labdát 1–0. Nem sokáig örülhettek a hazaiak a vezetésnek, mert egy szép támadás után a jobb oldalról belőtt labdát Sicar kapásból a jobb alsó sarokba vágta 1–1. Fél óra telt el a találkozóból amikor ismét Sicar előtt adódott óriási lehetőség. A csatár azonban, tiszta helyzetben a labdát Baráthba lőtte. A másik oldalon Oberna távoli lövését bravúrral ütötte szögletre Durdevac. A második félidő elején Momcilov is ziccert hibázott. A tizenhatos vonalától lőtt, de fölé szállt a labda. Az 53. percben bal oldali beadás után Sicar tesztelte Baráthot, de ezúttal is védett a tiszakécskei kapus. A 66. percben egy jobb oldalról futó támadás végén Oberna a bal alsó sarok mellé lőtt.

Tóth Szabolcs játékvezetőnek nem volt könnyű dolga ezen a mérkőzésen. A kunbajaiak folyamatosan reklamáltak, főleg a les megítélésénél, sokat szabálytalankodtak, ennek lett a következménye a sok sárga lap. A játékvezető korrektül vezette a találkozót.

Tiszakécske LC II–Kunbajai SE 1–1 (1–1)

Tiszakécske, 60 néző, vezette: Tóth Szabolcs (Molnár László, Kovács Levente, Richárd)

Tiszakécske: Baráth B. – Bankó, Horváth A., Varga N. (Szólát 46.), Alberti (Káli 76.), Oberna, Klemenc, Tóth-Molnár, Tóth M., Vólent, Hoffmann. Technikai vezető: Bagi Gábor

Kunbaja: Durdevac – Sojic, Ivkovic, Zigic, Ikrás (Bélavári 65.), Kokljevci, Sicar, Momcilov, Panic, Borenovic, Plavsiv (Milovanovic 75.).

Gólszerző: Vólent 3., ill. Sicar 10. Sárga lap: Vólent 32., Hoffmann 68., Tóth-Molnár 72., Oberna 84., ill. Momcilov 10., Milovanovic 22., Plavsc 31., Zigic 44., Borenovic 45., Ikrás 61., Panic 67.

Bagi Gábor: Azt gondolom, hogy hozzáállásban a múltheti játékunkhoz képest javultunk. Örülök annak, hogy a Kunbaja feljött a megyei másodosztályból az elsőbe, mert egy ilyen csapat színesíti az első osztály palettáját. Ezért mondom azt, hogy itt van a helyük. Jó kis ki-ki mérkőzés alakut ki, mind a két kapu több alkalommal is veszélyben forgott. Ha a szívemre hallgatok, akkor azt mondom, hogy mi álltunk közelebb a győzelemre, ha pedig jogosan átgondolom az egészet, akkor egy igazságos döntetlen született. A második félidei gólra törő játékunkkal méltán gondolom azt, hogy itthon kellett volna tartanunk a három pontot.

Varga Zoltán a Kunbaja elnöke: Jól kezdtük a mérkőzést, de egy buta helyzetből kaptunk egy tizenegyest, amivel a Tiszakécske vezetést szerzett. Szerencsére nem soká tudtunk rá válaszolni. Utána egy kicsit fölénybe kerültünk, sok helyzetet dolgoztunk ki, két-három ziccerünk azonban kimaradt. A második félidőben is egyenrangú ellenfelek voltunk, viszont megint kihagytunk három-négy ziccert, amivel simán eldönthettük volna a mérkőzés sorsát. Örülök annak, hogy a csapat felállt, mert a héten edzőváltás volt, a kedélyek is forrongtak. Most mindenki megnyugodott, és szerintem idegenben, egy újonc csapattól jó eredmény született.