1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 15 °C
  4. |

Fáklyás felvonulást tartottak Nyárlőrincen

Pénteken délután kezdődött, és este fejeződött be Nyárlőrincen az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójáról a megemlékezése. A már hagyományos fáklyás felvonulás ezúttal sem maradt el.

 

A művelődési ház előtti parkban először az 56-os eseményekről láthattak videót a jelenlévők, majd a Himnusz hangjaira felhúzták a nemzeti színű zászlót. Pénzváltó István polgármester és Szakácsné Marsa Edina jegyző, valamint az általános iskola diákjai koszorút helyeztek el az 56-os emlékműnél. Ünnepi beszédet mondott Pénzváltó István, aki felelevenítette a történeti eseményeket, de kitért a jelenlegi helyzetre is.

Ezt követően, a hagyományoknak megfelelően, meggyújtották a fáklyákat és az ünneplők elvonultak az egy kilométerre lévő történelmi emlékparkba. Ott Szenekné Édes Kornélia tanárnő beszélt a hatvanhat évvel ezelőtti eseményekről. Fáklyás műsort adtak a hetedeik osztályos diákok. A település vezetők, valamint a diákok ott is megkoszorúzták az emlékművet. Az ünnepség a Szózat hangjaival ért véget.