1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

A Csólyospálos idegenben győzte le a listavezetőt

A Megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság Északi csoportjának 7. fordulójában a listavezető Nyárlőrinci LSC a Csólyospálost fogadta. A találkozón meglepetés eredmény született.

 

Az egyik nyárlőrinci szurkoló fix egyesre tette volna a mérkőzést, ha szerepelt volna a totóban. Véleménye szerint ezt a találkozót könnyedén behúzza kedvenc csapata. Nem lett igaza, így nem nyert volna. Pedig minden úgy alakult, ahogyan azt a helyi szurkolók szerették volna. Már a 9. percben védeni kellett Elekesnek, amikor Sáfrány lövését a jobb alsóból tenyerelte ki. A 17. percben ismét neki kellett bizonyítani. Németh beadása után Bali fejesét szintén a jobb alsó sarokból ütötte ki. A hazaiak tűz alatt tartották a csólyospálosi kaput, de eredménytelenül. Jó fél óra telt el a mérkőzésből, amikor Zádori futott fel a jobb oldalon élesen belőtt labdája utat talált Balla kapujába 0-1. A félidő hátralévő részében továbbra is a hazaiak voltak a kezdeményezők.

A második játékrész elején szépíthetett volna a Nyárlőrinc. Engi szabálytalankodott Balival szemben a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt. Kovács Mihály lövését Elekes azonban kiütötte. A kihagyott büntető után még többet támadott a hazai csapat. Sorra vezették támadásaikat, de a csólyosi védők jól védekeztek. A mérkőzés hajrájába élő falat vontak a kapujuk előtt. Ettől függetlenül lett volna lehetőségük a hazaiaknak gólt szerezni. A 84. percben Kasza bal oldalról belőtt szögletét Elekes a kapufára ütötte. A 87. percben Bali az alapvonal közeléből visszafejelt Túrinak, aki öt méterről nem tudta eltalálni a kaput. A találkozó utolsó percében is adódott gólszerzési lehetősége a Nyárlőrincnek, de az is kimaradt.

A hazaiak végig támadták a mérkőzést, több lehetőségük adódott a gólszerzésre, de kimaradtak a helyzeteik. A vendégek egy jó támadás végén megszerezték a vezetést, ami után már gyakorlatilag a védekezésre koncentráltak. Stabilan romboltak minden ellenakciót, ami sikeresnek bizonyult, és meglepetésre megnyerték a mérkőzést. Ez a vereség azt is jelentette a Nyárlőrinc számára, hogy elveszítették az első helyüket, mivel az SC Hírös-ÉP legyőzte az Ágasegyházát, és azonos pontszámmal, de jobb gólkülönbséggel átvették a vezetést.

Nyárlőrinci LSC-Csólyospálos 0-1 (0-1)

Nyárlőrinc, 200 néző, vezette: Rosta Kevin (Apró Ferenc, Farkas László).

Nyárlőrinc: Balla – Sajtos, Tóth R. (Rimóczi 75.), Sáfár (Orosz 55.), Nyúl, Kovács M. (Túri 63.), Németh, Farkas, Faragó, Sáfrány (Kasza 78.), Bali.

Csólyospálos: Elekes – Novikov, Balogh (Kertész B. 90.), Zádori (Hódi 80.), Szűcs, Harkai, Maróti, Engi, Andróczi-Balog (Dóka 75.), Bartalos, Kertész M.

Gólszerző: Zádori 33.