1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Jótékonysági óvodai bált szerveztek Nyárlőrincen

Őszindító jótékonysági bált rendezett szombaton a Nyárlőrinci Kincskereső Óvoda és Bölcsőde. A rendezvényt a település tornacsarnokában tartották.

 

Egy jótékonysági bál megszervezése nem egyszerű feladat. Mégis mindig vannak olyanok, akik magukra vállalják azt, hogy összefogják a csapatot. Köteles-Dudás Evelin a szülői szervezet elnöke és helyettese Marsa Nyúl Anikó kiváló munkát végeztek, nem csak az előkészületekben, de magán a bálon és utána is. Persze ketten nem tudták volna elvégezni a rengeteg feladatot: tombola csomagolás, sütemény pakolás, terítés, krumpli pucolás, felszolgálás, takarítás, és még ki tudja, hogy mi. Csatlakoztak hozzájuk nagyon sokan, hogy színvonalas, jó hangulatú mulatságot tudjanak rendezni. Már két nappal a bál előtt elkezdődött a terem díszítése, amit szombaton este mindenki láthatott. Kiváló munkát végeztek a szülők.

A terembe belépve szilvapálinka és mézes ágyaspálinka várta a bálra érkezőket, ami után mindenki elfoglalhatta helyét az asztalánál, ahova már előre feltették az üdítőket, ásványvizeket és sós süteményeket. A megjelenteket Mohácsiné Tóth Ágota megbízott intézményvezető köszöntötte, aki elmondta, hogy az új nevelési év új alapokról indult ebben az esztendőben. Az óvodás bál több évtizedes hagyományokra tekint vissza, amit most is a szülői munkaközösség szervezésében történt. Mindenkinek megköszönte a segítséget. A bálból származó bevételt teljes egészében az óvoda javára fogják fordítani.

A vacsora felszolgálása előtt az óvodás mazsorettek mutatkoztak be Szekeres Ágnes vezetésével, majd pedig a szülők tánca következett. A marha- és birkapörkölt vacsorát Baksa László és barátai készítették, zenélt: Ézsiás Kálmán és zenekara.