1. 2024.04.16. kedd, Csongor
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Bizakodva megy a Ajkára a Tiszakécske

A Merkantil bank Liga NB. II-es labdarúgó bajnokság 11. fordulójában az FC Ajka vendége lesz a Tiszakécskei LC. A két csapat azonos pontot gyűjtött eddig, így várhatóan küzdelmes mérkőzésre van kilátás.

Sorozatban játsszák a mérkőzéseket a másodosztályú csapatok, ezúttal nyolc nap alatt három találkozón kellett, kell szerepelniük, ami ugyan megterhelő, de profi csapatokról van szó. Az előző fordulóban mind a két csapat az Ajka és a Tiszakécske is vereséget szenvedett. Az Ajka Soroksáron nem tudott pontokat gyűjteni, akit a Tiszakécske le tudott győzni. A Tisza-parti kisváros csapata pedig a Szegedtől szenvedett vereséget, ráadásul gyenge játékkal. Van tehát mit javítani mind két fél játékán ahhoz, hogy a vasárnapi találkozón jobban szerepeljenek. Legutóbb, az előző bajnokság tavaszi fordulójában, a Tiszakécske 4–1 arányú győzelmet aratott az Ajka felett. Azóta azonban jelentős változások történtek a TLC csapatánál, és mivel mind a két csapat elégé kiszámíthatatlan, ezért nem lehet megjósolni, hogy milyen eredmény fog születni.

Az elmúlt hétközi fordulóban tiszakécskeiek egyik legjobb játékosa Winkler András volt, aki bár csereként állt be, de több alkalommal is kihasználta gyorsaságát és el tudta vinni bal oldalon a labdát, amiből egy-két alkalommal lehetőség is adódott gólszerzésre. Az Ajka elleni mérkőzésről megkérdeztük a játékost, hogy mire számít. – Megpróbálunk az ajkai mérkőzés előtt felfrissülni, regenerálódni, hogy minél jobban tudjunk játszani. A vasárnapi találkozón biztos, hogy beleállunk a mérkőzésbe, és szenvedéllyel, akarással, le tudjuk őket győzni, ez nem kérdés.

Visinka Ede vezetőedző nem örült a szerdai mérkőzés után. – Nagyon gyorsan össze kell szedni magunkat, mert itt van a nyakunkon az ajkai mérkőzés. Bízom abban, hogy vasárnap stabil teljesítményt tudunk nyújtani. Megnézzük azt, hogy ki az, aki egészséges, és megpróbálunk meglepetést okozni. Nincs verhetetlen csapat, összeállunk, felkészülünk arra a találkozóra, és abban bízom, hogy egy vereség után jön majd egy pozitív eredmény, nyilatkozta Visinka Ede.

A találkozó vasárnap 17 órakor kezdődik az Ajkai Városi Sportcentrumban.