1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Dallamok meséltek a nyárlőrinci óvodásoknak

Dóbiás Pétert nem nagyon kell bemutatni a mostani óvodásoknak, iskolásoknak, de azoknak sem, akik néhány évtizeddel ezelőtt jártak óvodába vagy iskolába.

 

A Mesélő dallamok kitalálója harminchárom éve járja barátaival a nevelési és oktatási intézményeket, hogy különböző hangszereken keresztül, játékosan mutasson be a gyerekeknek egy-egy eseményt, híres embert, vagy éppen egy ünnepi alkalmat.

A nyárlőrinci óvodába is régóta jár már, évente több alkalommal is, és szórakoztató produkciójával még a legkisebbek figyelmét is le tudja kötni. A népszerű dallamokat a gyerekek együtt éneklik az előadókkal, a számukra teljesen új nótákat pedig nagyon figyelik.

Ebben az évben ünnepeljük, egyik legnagyobb költőnk, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját. Ebből az alkalomból Dóbiás Péter egy különleges programot állított össze, amit az óvodások is nagy figyelemmel kísértek végig. A téma természetesen Petőfi Sándor volt. Azzal kezdte, hogy biztosan van Nyárlőrincen is olyan utca, amit Petőfi Sándorról neveztek el.

–Petőfi Sándor egy nagy költő volt, aki különféle verseket írt. A leányokra úgy tekintett, nem, mint földi boszorkányok, hanem szépségekre, itt is nagyon sok szép lány van. Úgy nézett a leányokra, hogy szíve majd kiugrott a helyéről. Az nem jó, ha egyik nap egyik leány felé, a másik nap másik leány felé nézünk. Aztán megmutatott egy szépséges leányt, ami egy báb volt. Petőfi Sándor ezért vajon mit ajánlott volna fel? Nem mást, mint a tartozását, hallhatták a gyerekek a produkció folyamán. Dóbiás Péterrel és barátaival a Mesélő dallamok ezúttal is nagy sikert aratott nem csak a gyerekek, de az óvó nénik és dajka nénik körében is.