1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 14 °C
  4. |

A Kecskeméti TE jutott tovább a Magyar Kupában

A Magyar Kupa harmadik fordulójában két szomszédvár találkozott egymással. A másodosztályban játszó Tiszakécskei LC vendége volt az NB I-ben szereplő Kecskeméti TE.

 

A vendégek kezdtek jobban és az első félidő feléig többet birtokolták a labdát, és több helyzetet is kidolgoztak. A 18. percben Duranovic bombáját kellett hárítani Halasinak. Ezt követően fokozatosan vette át a játék irányítását a hazai csapat, aminek eredményeként Vargának kellett védenie Balajti lövését. A második játékrészben korán megszerezte a vezetést a KTE. Jobb oldali szabadrúgást követően Pejovic lövését nem tudta védeni Halasi 0-1. Az ellentámadás során egyenlíthetett volna a hazai gárda, de Zamostny lövését védte Varga. A 67. percben újabb gólt szerzett a Kecskemét. Grünvald baloldali beadásába tette bele a fejét Tóth Barna, onnan pedig a kapuba került a játékszer. A Tiszakécske ekkor sem adta fel Vachtler előtt adódott óriási ziccer, de a felső kapufát találta el. A találkozó végén növelte előnyét a vendégcsapat. Katona lövését még ki tudta ütni Halasi, de pontosan Tóth Barna elé, aki nem hibázott 0-3. A játék képe alapján nem volt ekkora különbség a két csapat között.

– Nem volt ebben a mérkőzésben három gólos különbség, nyilatkozta a találkozó tán Visinka Ede. – Elégedett vagyok a mutatott játékkal, nagyon stílusosan futballoztunk. Bátran játszottunk, letámadtuk az ellenfelet, és ennek volt is nyomatéka, mert a labdaszerzéseinkből veszélyeztettünk. Sajnálom az első gólt, mert nem is biztos, hogy szabadrúgás volt, utána volt egy százas helyzetünk, ha ott visszajövünk, akkor nagy aktív eredmény lehetett volna. A második gólnál meg kellett volna akadályozni a beadást is, a harmadik gól pedig elkerülhető lett volna. Nagyon elégedett vagyok a mutatott játékkal, és a játékosokkal is. Ez jó előjel a bajnoki folytatásra. Nem vallottunk szégyent, mert szép játékot mutattunk. A Kecskemét az NB I üde színfoltja, a favorit pozícióját kihozta, kihasználta azokat a lehetőségeket a második félidőben, amelyek adódtak. Gratulálok nekik és további sok sikert kívánok nekik a bajnokságban és a kupában is.

– Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, mi irányítottuk a játékot, de engedtünk teret a Kécskének is értékelte a mérkőzést Szabó István. – A szünetben megbeszéltük, hogy mi lehet az a stratégia, amivel meg tudjuk bontani a Kécskét, nem gondoltuk azt, hogy ez egy szabadrúgás lesz. Utána tudatosan cseréltünk. Ez a mérkőzés jól szolgálta a felkészülésünket, mert minőségi ellenféllel játszottunk, és két héttel a bajnoki folytatás után ez nagyon kellett. Külön öröm az, hogy tovább tudtunk jutni a kupában. További sok sikert kívánok a Tiszakécskének a bajnokságban.

Tiszakécskei LC-Kecskeméti TE 0-3 (0-0)

Tiszakécske, 850 néző, vezette: Berényi Tamás (Kovács Gábor, Szabó Dániel)

Tiszakécske: Halasi - Balázs B., Kiprich (Végső 74.), Farkas A., Farkas N., Szekér (Pongácz 77.), Gyurján (Vólent 69.), Winkler (Vachtler 46.), Erdei, Zamostny, Balajti (Oláh 77.). Vezetőedző: Visinka Ede

Kecskemét: Varga - Sági (Banó-Szabó 58.), Ryashko (Szabó A. 58.), Belényesi, Pejovic, Grünvald, Katona M. (Nagy 46.), Vágó, Szuhodovszki, Szabó L. (Katona B. 80.), Duranovic (Tóth B. 64.). Vezetőedző: Szabó István

Gólszerző: Pejovic 49., Tóth B. 67., 87.