1. 2023.12.01. péntek, Elza
  2. |
  3. 4 °C
  4. |

Vass Lajos szellemiségére emlékeztek Lakiteleken

Három év kihagyás után ismét megszervezték Lakiteleken a Vass Lajos népzenei találkozót, melyen tíz csoport lépett fel. A találkozón Vass Lajos szellemiségére emlékeztek.

 

A tizenharmadik alkalommal megrendezett találkozón ott volt Vass Lajos zeneszerző, népzenekutató unokája, Vass Dániel is, aki fényképezőgépével megörökítette a produkciókat. Nem csak a környékről, de a megye távolabbi részéről, sőt a határon túlról is érkeztek fellépők. Madari Róbert polgármester köszöntőjében azt hangoztatta, hogy a zene összeköti az embereket és fiatalon tartja. Azt kívánta mindenkinek, hogy a népzene hangjára kapcsolódjanak ki, töltődjenek fel, és lebegjenek.

A műsor első felében a helyi Szikra Népdalkör, a Lakiteleki Ifjúsági Néptánccsoport, a Kösöntyű Néptánccsoport, a Dudorások Citerazenekar, valamint a Kiskunfélegyházi Barátság Énekkar lépett a színpadra. A szünet után a Bajmoki Búzavirág Népdalkör, a Kunszentmiklósi Kicsinyek Kórusa, a Bajmoki Jedintsvo-Egység néptánccsoportja, az Ágasegyházi Boróka Népdalkör és Citerazenekar Egyesület, valamint a Kunszentmiklósi Szappanos Lukács Népdalkör mutatkozott be. A legnagyobb tapsot a Kunszentmiklósi Kicsinyek Kórusa kapta. A Szappanos Lukács Népdalkör volt a legnépesebb, húszan voltak, ők valamennyi népzenei találkozón ott voltak eddig Lakiteleken. Minden fellépő csoport ajándékot kapott, majd a programok befejezése után ebédre hívták meg a helyiek őket.