1. 2024.04.23. kedd, Béla
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

A Kecskemétet fogadja a Tiszakécske a Magyar Kupában

A MOL Magyar Kupa harmadik fordulójában a megye két legjobb csapata csap össze egymással. Az NB. II-es Tiszakécskei LC az élvonalban szereplő Kecskeméti TE-t fogadja. Biztos lehetünk abban, hogy jó mérkőzésre lesz kilátás.

A két csapat eddig mindig nagy mérkőzést vívott egymással, szerepeljenek bármelyik a bajnokságban. A másodosztályban eddig nyolc alkalommal találkoztak, amelyből ötöt a Tiszakécske, hármat pedig a Kecskemét nyert. Legutóbb az előző bajnokság tavaszi fordulójában bizonyult jobbnak a KTE, amikor is hazai pályán győzte le a Tiszakécskét 1–0-ra. Egy kupamérkőzés azonban egészen más, mint egy bajnoki forduló. Itt egy mérkőzésen dől el a továbbjutás sorsa. A KTE remekül kezdte a bajnokságot, és sokak számára meglepetést okozott az eddig lejátszott mérkőzéseiken, nem beszélve a helyezésükről. Jelenleg ugyanis a harmadik helyet foglalják el a tabellán.

A vasárnap 15 órakor kezdődő találkozóval kapcsolatban Visinka Ede a tiszakécskeiek mestere az alábbiakat nyilatkozta: – A top formában lévő Kecskemét jön hozzánk, az NB. I meglepetés csapata. Mindenki róluk beszél, mert nagyon jó focit játszanak, nagyon stabilak, nem nagyon tudják őket legyőzni, és harmadikok a tabellán. Nagyon egyben vannak csapatként, de minden tekintetben is, nagyon jól összerakták őket Szabó Pistáék, csak gratulálni tudok nekik. Valójában mi az esélytelenek nyugalmával készülünk, természetesen, ha kicsi esély lesz a továbbjutásra, azt megpróbáljuk. Sajnos vannak sérült játékosaink, Máté Zsolt, Antal Botond, Kalmár Feri, és eltiltottunk is Csáki Róbert, akit az elmúlt kupa sorozatban az Újpest ellen állítottak ki. Kisebb sérültjeink is vannak, de ettől függetlenül beleállunk a meccsbe, még ha nem is tudunk komplett csapattal felállni a Kecskemét ellen.

A mérkőzés kimenetelét minden bizonnyal az is befolyásolni fogja, hogy a KTE hogyan fog majd felállni. Mennyire pihenteti Szabó István az alapembereit, és kiket vet majd be a kezdőként és csereként. Abban szinte biztosak lehetünk, hogy nem lesz unalmas mérkőzés.