1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Az egymásért küzdés győzelmet hozhat

A nyolcadik fordulóval folytatódik a Merkantil Bank Liga NB. II-es labdarúgó bajnokság. A Tiszakécskei LC csapata a Balaton déli partjára, Siófokra látogat. A két gárda eddig azonos pontot gyűjtött, és egy más mögött állnak a tabellán.

A hazaiak az előző fordulóban a Soroksár ellen játszottak, akik már két góllal vezettek. A siófokiak a hosszabbításban tudtak szépíteni, de a döntetlenre már nem volt idejük, így vesztesként hagyták el a pályát. A Balaton-partiak az átigazolási időszak hajrájában kölcsönbe megkapták a Pécsi MSC-től Makrai Gábor támadót, aki már be is mutatkozott a Soroksár ellen, egy félidőt játszott. A siófokiak az eddig lejátszott hét fordulóból hármat megnyertek, egy alkalommal döntetlent játszottak, háromszor pedig vesztesként hagyták el a pályát, így tíz pontot gyűjtöttek. Ugyan ennyi pontja van a Tiszakécskének is, és a győzelmek, vereségek száma és a döntetlen is egyezik a Siófokkal egyedül a gólkülönbsége jobb a Tisza-parti kisváros csapatának.

A vendégek az elmúlt fordulóban nagyot játszottak a Szombathely ellen, és begyűjtötték a három pontot. A csapatból több játékos is kiváló teljesítményt nyújtott. A vezetést büntetőből szerezték, de második találat szenzációs volt, Gyurján Bence részéről. A támadó egy hosszú labdavezetés és egy csel után parádés gólt lőtt. A Siófok elleni mérkőzésről az alábbiakat nyilatkozta a tiszakécskei játékos. – Mindenképpen hasonló felfogásban és hasonló elánnal, csapatként kell kimenni a pályára. Ha azt a játékot, azt mentalitást, és az egymásért küzdést, amit a Haladás ellen is játszottunk tartani tudjuk, akkor nem kell megijedni senkitől. A Siófok is jó formában van, az elmúlt bajnokságban a tabella elején végeztek. Úgy gondolom, hogy vasárnap a győzelemért kell játszanunk, és remélem, hogy meg is tudjuk valósítani.

– Az elmúlt fordulóban aratott magabiztos győzelmünk feldobta a csapatot, mondta Visinka Ede a tiszakécskeiek vezetőedzője. – Az a célunk, hogy a vasárnapi mérkőzésbe is keményen beleálljunk, mert az utóbbi időszakban nem sok sikerünk volt idegenben, mindössze Csákvárról hoztunk el egy pontot. Szeretnénk most megszakítani ezt a rossz sorozatot. Valamilyen szinten adósai vagyunk a Siófoknak, mert az elmúlt bajnokságban hazai pályán és idegenben, de még előkészületi mérkőzésen is kikaptunk tőlük. Az az igazság, hogy a Balaton-partiaknak nagyon stabil csapatuk van, nagyon jól játszanak. Annak ellenére, hogy az előző fordulóban a Soroksártól kikaptak, kemény ellenfélnek bizonyultak. Nagyon nehéz feladatunk lesz, ha pontot, pontokat akarunk rabolni tőlük. Jelenleg ők is a középmezőnyben helyezkednek el a tabellán. Pár meghatározó játékos elhagyta őket, de akik helyettesítik a távozókat, azok is ügyes labdarúgók. Nem akarok jóslatokba belemenni, de sokkal több kell annál, mint amit eddig nyújtottunk az idegenbeli mérkőzéseinken, ha el akarunk valamilyen pozitív eredményt elérni. A Haladás ellen mutatott játékkal elégedett voltam, mert nagyon sok jó teljesítmény volt a csapaton belül. A Siófok ellen is mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében, de az elmúlt időszakban nem sok babér termett nekünk ellenük. Éppen ezért nagyon szeretnék azt, ha pozitív eredményt tudnánk elérni, fogalmazta meg az elvárásokat Visinka Ede.